Szombathely

2016.04.29. 19:37

Szent Márton-Savaria Kupa dobóatlétákkal

Szombathely – Vasárnap nagyszabású dobóversenyt rendeznek a Sugár úti Atlétikai Centrumban: a Magyar Szuperliga szombathelyi fordulóját.

Horváth Erika

Népszerű az atléták körében a Magyar Szuperliga, mert amellett, hogy versenyzési lehetőséget biztosít, a legjobbak (fordulónként és majd a döntőben) pénzdíjban is részesülhetnek. Összesen 19 szuperligaversenyt rendeznek – egy-egy versenyszám öt-haton kerül programba. Az atléták helyezési pontokat gyűjtenek, és ezek alapján alakulnak ki a nyolcas döntők. Emellett a junior, ifjúsági és serdülő korosztály számára is írtak ki ligasorozatot. A Németh Pál Dobóakadémia már tavaly is rendezhetett egy ligaversenyt dobószámokban. Vasárnap a Sugár úti Atlétikai Centrumban egész napos súlylökő, diszkosz- és kalapácsvető verseny várja a kilátogatókat. Hatalmas az érdeklődés a dobók részéről. Összesen 277 nevezés érkezett (persze lesznek, akik több számban is dobókörbe lépnek). Természetesen indulnak a hazai színeket, a Dobó SE-t és a Haladás VSE-t képviselő atléták is.

A vasárnapi verseny programja. 8.40: gyermek és újonc kalapács. 10.20: ifjúsági és junior fiú kalapács, gyermek és újonc diszkosz. 11.40: serdülő fiú kalapács, ifjúsági és junior fiú diszkosz, gyermek és újonc súly. 13.00: serdülő és ifjúsági lány kalapács, serdülő fiú diszkosz, ifjúsági és junior súly. 14.20: junior és abszolút női kalapács, serdülő és ifjúsági lány diszkosz, serdülő fiú súly. 15.40: abszolút férfi kalapács, junior és abszolút női diszkosz, serdülő és ifjúsági lány súly. 17.00: abszolút férfi diszkosz, junior és abszolút női súly. 18.20: abszolút férfi súly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!