Szombathely

2015.03.27. 19:11

Az ellenzék még nem áll készen a hatalomváltásra, mondta a Szolidaritás vezetője a szombathelyi fórumon

Szombathely – Válságban van a baloldal, válságban van a jobboldal, adott helyzetjelentést a Szolidaritás Mozgalom ügyvezető elnöke pénteken este a BDK-ban megrendezett fórumon. Székely Sándor szerint az ellenzék még nem áll készen a hatalomváltásra, bár pozitív jelek már mutatkoznak.

Unger Tamás

„Azért politizálok, mert válságban van a baloldal", nyitott Székely Sándor, aztán összefoglalta a 2011-ben civilek és szakszervezeti vezetők által életre hívott Szolidaritás történetét, hangsúlyozva, hogy a mozgalomnak az utóbbi években mindvégig nagy szerepe volt a kormánnyal elégedetlen tömegek mozgósításában. Mindemellett kijelentette azt is, hogy a baloldali ellenzéknek máig nem sikerült kilábalnia a hosszú évek óta tartó válságból, úgyhogy a 2014-es választások (országgyűlési, európai parlamenti, önkormányzati) sikertelensége törvényszerű volt; még akkor is, ha a Fidesz a saját szája íze szerint írta át a választási törvényt.

„Nem sikerült összerakni 2014-re a baloldalt." Mindemellett Székely Sándor jelezte azt is, hogy véleménye szerint az utóbbi hetekben biztató jelek mutatkoznak: a március 15-ei tüntetésen nyilvánosságra hozott, népszavazásra bocsátandó 19 kérdésből például többnek esélye van arra, hogy valóban népszavazás tárgya legyen. Azt a tényt, hogy az utóbbi hetek botrányai nyomán az ellenzék képes volt egy asztalhoz ülni, ismét csak pozitívumként értékelte Székely Sándor, aki mejegyezte azt is: ennek ellenére még nem tartja késznek a baloldalt arra, hogy átvegye a hatalmat. A tapolcai választás vízválasztó lesz, hangsúlyozta: a Szolidaritás által is támogatott baloldali jelöltnek esélye van a győzelemre. A nagy kérdés az, hogy a Jobbik milyen támogatottságot élvez a térségben: itt most egyéni mandátumok sorsáról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!