Szombathely

2017.05.28. 19:23

Világgá mehettek a népmesék vándorútján – Ötletes játékok az Agora gyereknapi forgatagában

Szombathely – Önfeledt perceket, órákat tölthettek a családok a városi gyereknapi forgatagon. És alig győztek válogatni, annyi minden történt a különböző helyszíneken.

Tóth Kata

„Ki szabadította ki a kisgömböcből az embereket? Hát a kiskondás a késével. És mit mondott a kismalac a farkasnak? Azt: forró vizet a kopaszra." Ismert magyar népmesékből kaptak kérdéseket a Bogdán testvérek, Megyeri Hanna és Száka Máté – jól válaszoltak mindenre, nyalókát kaptak jutalmul a Karzat Színház animátoraitól a városi gyereknapi forgatagon. Benépesült a sportház előtti tér gyerekekkel és az épületen belül is minden talpalatnyi helyen nekik kínáltak programokat.

Fotó: Unger Tamás

Aki akart, világgá mehetett a magyar népmesék vándorútján egy társasjátékot játszva, agyagot gyúrhatott és gipszpecsételővel nyomtathatott rá, vasútmodell-bemutatón követhette a szemével a mozdonyokat és pillangót készíthetett gyékényből az aulában. Sokan öko-kézműveskedtek – hulladékból, használt anyagokból alkottak mindennapi használati tárgyakat és a hordozható vízvizsgálati labor eszközeivel vízmintát elemezhettek.

A sportház színpadán bemutatkoztak az idei Gyermek Művészeti Fesztivál szereplői, kint pedig számtalan izgalmas helyszínen trambulin, állatsimogató, a Mesebolt Bábszínház Vitéz László előadása és a Ruttkai Bori Banda Pizsamátor című zenés gyermekkoncertje szereztek önfeledt perceket a gyereknek. A nyüzsgésben-zsongásban pihenni vágyó totyogókat egy árnyékos pihenősarokban várták – a méretükhöz szabott bútorok között főzőcskézhettek, autózhattak, kockázhattak kedvükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!