Szombathely

2015.06.03. 18:41

Szombathely büszkeségei - A zeneértő füleket meghódították és már alattuk a Nagyszínpad is

Szombathely - Robbie Williams lesz az utózenekara az Ocho Machonak! ilyen kommentet is kapott közösségi oldalán a szombathelyi zenekar, miután a fiúk megnyerték a Nagy-Szín-Pad című tehetségmutatót.

Bakos Ágnes

A csapat augusztus 10-én a brit világsztár, Robbie Williams előtt játszik majd a Sziget fesztivál nagyszínpadán. Ezen kívül: Sopronban, a VOLT Fesztiválon is ott lesznek, John Newmann, Ákos és Fatboy Slim előtt. Aztán fellép az Ocho Macho a Strand Fesztivál nagyszínpadán, a Nagy-Szín-Pad produkció elkészít nekik egy videóklipet és a Petőfi Rádióban a Szimfonik Live vendégei is lesznek – ehhez segítette őket a siker, amit a tehetségmutató hozott.

A hétvégén elért hatalmas eredményhez dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere személyesen gratulált a zenekar tagjainak: Gergőnek, Krisztiánnak, Daninak, Marcinak, Mike-nak, Móroczkának, Andornak, Gyurikának.

Büszkeségről és elismerésről szólt a szombathelyi Ocho Macho köszöntése: dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere fogadta a városházán a Nagy-Szín-Pad népszerű nyerteseit. Fotó: Unger Tamás

A város első embere az ünnepélyes fogadáson felajánlotta segítségét abban, hogy a csapat minél jobban és messzebbre tudja vinni a vasi városok hírnevét, Kőszegét és Szombathelyét. Azt a Savaria Kingston Town című dal óta, vagyis immár nyolc éve tudjuk, hogy „Kőszeg a központ, innen indult a banda", és azt is, hogy „A víztorony, a parkerdő, az emlékmű, a KISZ / Elindulhatsz bármerre az Ocho hazavisz / Stromfeld, Rohonci, Olad vagy Zanat / A Nyugat királynője a lelkedben marad".

A lokálpatrióta szöveg nyomán sem csoda, hogy az Ocho Macho óriási támogatásnak örvend, hatalmas „hazai" rajongótábort tudhat magáénak a banda – ezt bizonyítja az is, hogy negyven rajongó a szombathelyi önkormányzat segítségével szurkolhatott a zenekarnak a tehetségmutató sorozat döntőjében, a fővárosban.

És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy 2009-ben mi történt Szombathelyen, a Főtéren: az El Mundo Fantastico klipjét is hatezer ember előtt vette fel az Ocho Macho.

Már több mint tíz éve „zúzzák" – így mutatkozik be a banda. Szerintük jöhet falunap, lecsófesztivál, pálinkaünnep, ők biztos ott vannak hangulatfelelősként.

Egyetlen dolgot nem veszítenek szem elől, az pedig az, hogy „élő zenét és koncerteket mindenkinek!" A sikerről, a gratulációkról, a köszönetről és a büszkeségről szólt a városházi ünneplés Szombathelyen.

Az augusztusi Robbie Williams koncert előtti fellépésig még bőven vár szereplés a fiúkra, a rajongóik nagy örömére – érdemes lesz minden jelentősebb fesztiválprogramban keresni a szombathelyi zenekar nevét és a minőségi latin-reggae-indie-ska-world-pop zenét, amire, úgy tűnik, van igény és van közönség ma Magyarországon.

Ahogy a Nagy-Szín-Pad megnyerése után kiadott köszönő nyilatkozatukban írták: a zenélés örök szenvedély, amivel járják az országot.

A család a biztos háttér, enélkül nem menne, ezt is hangsúlyozzák a fiúk minden megjelenésük alkalmával.

Az Ocho Macho ígérete szerint várhatjuk és elvárhatjuk tőlük, hogy teljes szívvel és lélekkel viszik Szombathely, Vas megye hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!