Szombathely

2015.04.18. 12:51

Minden fiatal szeretetre méltó - Szombathelyen találkoztak a szalézi animátorok

Szombathely - A nyári táborok vagy az oratóriumi foglalkozások során a szalézi nővéreket, papokat az ifjúsági munkában 16 év feletti, erre képzett fiatalok, az animátorok segítik.

Ők évente kétszer találkoznak egymással, ezen a hétvégén Szombathelyen jöttek össze mintegy nyolcvanan, hogy tapasztalataikat megosszák egymással, ötleteket merítsenek munkájukhoz, jó gyakorlatokat vegyenek át, amiket később otthon is alkalmazhatnak. A Szent Kvirin Szalézi Plébánia és Rendház termeit hol hangos nevetés, gitár- vagy éppen trombitaszó, látványos színpadi produkció; hol csendes beszélgetés, imádság töltötte meg. A rendezvényre több szalézi szerzetes és önkéntes munkatárs is ellátogatott.

Fotók: Szombathelyi Médiaközpont

P. Havasi József, korábbi tartományfőnök a rendalapító, Don Bosco szellemiségére emlékeztetett, miszerint minden fiatal szeretetre méltó, és a szaléziak tárt ajtókkal fogadják őket, segítve szabadidejük hasznos eltöltetését, lelki gazdagodásukat.

P. Ábrahám Béla tartományfőnök már az idei nyári táborok előkészítésén munkálkodott az animátorokkal.

P. Csány Péter szombathelyi plébános örömtelinek tartja, hogy először adhat otthont a város a rendezvénynek, és igyekeznek Szent Márton szülővárosát is bemutatni a távolról érkezett vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!