Szombathely

2014.08.27. 12:40

Szombathelyi lányt ért áramütés a fürdőkádban

Információink szerint szombathelyi volt az a 20 éves lány, akit néhány napja halálos áramütés ért Siófok-Szabadisóstón, egy nyaraló fürdőszobájában, a kádban.

Nagy Ildikó

A sonline.hu információi szerint a lány fürdés közben egy nagyot kiáltott, a barátnői siettek a segítségére, de mivel zárva volt a fürdőszoba ajtaja, csak az ablakon keresztül jutottak be hozzá. A helyszínre mentőautó és mentőmotor érkezett, fél órán át küzdöttek az életéért, de nem sikerült újraéleszteni.

A sonline.hu beszámolt arról is, hogy előző nap hajnalban vihar volt, a szomszéd ház udvarán álló  fenyőfába villám csapott, a fa kettéhasadt, megdőlt, a közeli épületet veszélyeztette. A kiérkező tűzoltók értesítették az áramszolgáltatót. A közeli házakban állítólag tönkrementek az elektromos berendezések, ennél a szomszéd háznál emiatt aztán le is szerelték a villanyórát. Elképzelhető, hogy a villám végigfutott a vezetékeken, tönkretéve azokat. Ilyenkor a földelés megszűnhet, ennek hiányában az elektromos eszközök, fémcsövek, sőt a víz is vezetheti az áramot. Korábban az elhunyt lány barátnői panaszkodtak, hogy tusolás közben csípte őket a víz. A portál  szerint az E.ON szakemberei azt állapították meg, hogy a víz vezette az áramot. A villámcsapás mellett megvizsgálják a másik lehetőséget is, hogy az épületben rosszul voltak-e bekötve a vezetékek. A villanybojlert ellenőrzik, hogy megfelelően, földeléssel ellátva szerelték-e be, volt-e megfelelő szigetelés, szakember végezte-e a munkát.

Kis-Bank Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre közölte, hogy az ügyben a  somogyi rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozásba szakértőket is bevontak, a nyomozás érdekeire való tekintettel azonban egyéb információt nem közöltek, így azt sem erősítették meg, hogy a szerencsétlenül járt lány szombathelyi volt.

Információink szerint azonban a halálos áramütést szenvedett lány valóban szombathelyi volt, a Premontrei gimnázium egykori diákja, aki barátaival nyaralt Siófokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!