Tavaszköszöntő agilityzés a Kutyasport Központban

2014. április 05., 19:29 szerző: Farkas Eszter
komment
Rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének Kutyasport Központjában tartott első, Savaria Tavaszköszöntő Agility Kupájára.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett  program már délelőtt tíz órakor elkezdődött a sportközpontban. Voltak, akik csak nézelődni mentek ki, mások neveztek is a háziversenyre. Az agilitys megmérettetésen több kategóriában is hirdettek győzteseket.

- Az agility egy kutyás ügyességi sport. A lényeg, hogy a kutya a feladatokat a lehető legrövidebb idő alatt, s a legnagyobb pontossággal hajtsa végre. A mai napon  több kategóriában is díjaztuk a résztvevőket – emelte ki Soós Zsolt Kutyasport Központ vezetője.

A verseny mellett az érdeklődők betekintést nyerhettek más kutyás sportokba is. Volt például dog-dancing bemutató és frizbizés is (FOTÓ: HORVÁTH CSABA)

A bíró Pility Árpád volt, aki magyar agility mester, s többszörös világbajnok.

- Egyre jobban állunk, s jövünk felfelé  ebben a sportban. Ezt bizonyítja többek között az is, hogy ez év augusztus végén szervezzük meg Győrzámolyban a Szigetköz Kupát, amely egy nemzetközi agilitys megmérettetés lesz. A vendég előadó pedig Bernd Hüppe agility biró lesz, aki egy két napos szemináriumot tart majd  - mondta el érdeklődésünkre Pility Árpád.

A verseny mellett az érdeklődők betekintést nyerhettek más kutyás sportokba is. Volt például dog-dancing bemutató és frizbizés is.

Farkas Eszter

2014. április 05., 19:29 szerző: Farkas Eszter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...