Szombathely

2016.09.22. 18:52

Telt házas rendezvényeken buzdítják a választópolgárokat részvételre a Fidesz-KDNP politikusai

Megyei körkép - Országjárásba kezdtek a Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetői. Vas megyében is nagy érdeklődés mellett tartottak telt házas fórumokat.

Cseszkó Tamás

- A kvótanépszavazás nem politikai, hanem helyi, húsba vágó kérdés - hangsúlyozta Básthy Béla, Kőszeg alpolgármestere szerda este a Jurisics-várban tartott lakossági fóromon, ahol Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására Csepreghy Nándor tartott előadást. (A Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Vas Népének exkluzív interjút adott, amelyet későbbi lapszámunkban olvashatnak.) Ágh Péter kiemelte, vélhetően senki sem akarja, hogy gyermekének, vagy unokájának olyan szomszédokkal kelljen közösködnie, akiket senki nem várt, senki nem hívott abba az országba, melyet nagy elődeink hagyományoztak ránk.

Szerdán a megye több pontján zajlottak a rendezvényen, a szombathelyi MMIK-ban Soltész Miklós, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. a sárvári Nádasdy-várban Schöpflin György, a Fidesz-KDNP Európa parlamenti képviselője tartottak előadást.

Szombathelyen dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, mint mondta, az elmúlt napokban komoly munkát végeztek, folyamatosan találkoztak a helyi választópolgárokkal. - Ma délelőtt Pars Krisztiánnal hívtuk fel a szombathelyiek figyelmét arra, milyen fontos, hogy ott legyünk október 2-án - mondta el a képviselő, kiemelve, hogy látható, Szombathelyen is a döntő többség úgy gondolja, hogy nemmel fog szavazni. Hende Csaba aláhúzta, azért utasítjuk el a kényszerbetelepítést, mert Brüsszel nem kérte ki az európai emberek véleményét, így a magyarokét sem. - Az is elfogadhatatlan, hogy Brüsszel a nemzeti parlamenteket megkerülve hoz olyan döntéseket, amelyek évtizedekre meghatározhatják Európa sorsát.

- Nem hozhatnak a fejünk fölött olyan döntéseket, amelyeket mi nem akarunk - fogalmazott a képviselő.

Soltész Miklós kiemelte, a mostani népszavazás nem a pártokról, az aktuálpolitikai csatározásokról szól, hanem valóban Magyarország jövőjéről.

- Fontos megvédenünk közös értékeinket, ezért is kérném a szombathelyieket, hogy szavazzanak nemmel október 2-án - hangzott el.

Sárváron Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a fórumot, majd Schöpflin György EP-képviselő beszélt arról, hogy Brüsszel a szolidaritást kéri számon rajtunk. Eközben nem veszi figyelembe, hogy Magyarország már így is aránytalanul nagy terhet vállalt a migrációs válság kezelésében. Egyedül Magyarország tartotta be maradéktalanul a schengeni előírásokat, és a magyar kormány karitatív szervezeteken keresztül eddig is több száz millió forintot juttatott el a helyben maradó vagy menekülttáborokban élő rászorultaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!