Szombathely

2015.02.17. 10:30

Óvodások, kis- és nagyiskolások, középkorúak és nyugdíjasok daloltak a premontrei gimnáziumban

Szombathely – Különleges zenei élményt nyújtott hétfőn este a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium dísztermében a Király Katalin tanárnő által szervezett koncert.

Némethy Mária

A nemzedékek hangversenyét az ének-zene szakos Király Katalin ötlötte ki, ő vezényelte a műsort

„Legyen a zene mindenkié”. Ezzel a közhelyszerű, Kodály Zoltántól származó programadó mondattal kezdte Király Katalin ének-zene tanár a „Korosztályok hangjai” elnevezésű koncertet.

Látható élvezettel adták át magukat az éneklés örömének először kis óvodások, aztán első osztályos kisiskolások a Regulyból, majd nyolcadikosok a Dési és a Brenner általános iskolából. Őket a premontrei fiúkórusa követte, akik aztán az Erkel kórus férfitagjaival katonadalokat is előadtak, majd a kitűnő Erkel kórus következett, végül a szombathelyi nyugdíjasklub dalosai álltak a színpadra.

Volt népdal és opera, Presser-Adamis dal, meg „Hopp Juliska”, s nagy, nagy öröm. Vastapsoltak egymásnak a nemzedékek. A zene nem ismer korhatárokat sem .

A premontrei fiúkórusa és az Erkel Kórus férfitagjai tavaly I. világháborús katonadalokat adtak elő. Most azokból hallottunk ízelítőt

Takács Szilárd, Máté Barnabás, Kuti Dániel a premontrei kórusból

A kisiskolások, Kocsner Luca és Molnár Nóra már hangszereket (itt rumbatököt) is bevontak bájos és szórakoztató   előadásukba

A katicás ovisok kezdték: Molnár Zsófia, Nagy Lotti, Molnár Julcsi

Papp Borbála volt az egyik, aki gitáron kísérte Presser-Adamis Valaki mondja meg... című dalát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!