Szombathely

2015.03.05. 16:14

Több mint százmillió forintból újulhatnak meg a szombathelyi óvodák

Csütörtökön Koczka Tibor alpolgármester a Maros utcai óvodába látogatott. A negyvenéves intézmény egyike azoknak a szombathelyi óvodáknak, amelyek felújításra szorulnak: egyebek között szükség lenne egy új tornaszobára, a csoportszobákat pedig parkettázni kellene.

Médiaközpont

A Szombathelyi Köznevelési GAMESZ szakemberei januárban felmérték a város óvodáinak műszaki állapotát, és ez alapján összeállították a felújításához, korszerűsítéséhez, illetve karbantartásához szükséges feladatok listáját.

Koczka Tibor és Takács Mária óvodavezető (Fotó: Benkő Sándor)

- Tavalyról több mint százmillió forintnyi fejlesztési összeg maradt, amelyet az óvodák korszerűsítésére szánunk. Erről rövidesen, de legkésőbb április közepén a bizottsági ülésen dönthet a testület - hangsúlyozta az alpolgármetser.

A lista alapján teljes felújítást igényel az Aréna Óvoda, a Micimackó Óvoda, a Hétszínvirág Óvoda és a Szivárvány Óvoda épülete. Az önkormányzat célja az, hogy a város óvodáiban minél jobb körülmények között töltsék idejüket a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!