Szombathely

2014.10.30. 19:30

Tököt faragnak és jelmezbe bújnak

Az amerikai eredetű Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tagjai már tegnap készültek a Halloween partira.

Unger Tamás

Szombathely - Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza ma este Halloween partit tart. Az amerikai eredetű egyház nyilvánvalóan kedveli és követi az alapvetően a tengerentúlról ismertté vált ünnep szokását itthon is.

A közösség tagjai már tegnap este lázasan készültek az eseményre. Volt olyan gyerkőc, aki jelmezben érkezett, sokan tököt faragtak, mások lufikkal díszítették a termet. Bányi Krisztától, a közösség tagjától megtudtuk: már 24 éve hagyomány, hogy Halloween ünnepén beöltöznek, társasjátékokat játszanak, a gyerekek szellemet keresnek, félelmetes sütiket és tökös finomságokat is készítenek az alkalomra. Peterson Elder, aki az Egyesült Államokból érkezett, mesélt Halloween-élményeiről is. Mint mondta: minden évben Batmannek öltözik be. Érdekességként megemlítette: nem mindenhol kapnak cukorkát vagy csokoládét a különböző félelmetes kosztümbe öltöztetett gyermekek Amerikában. Ha egy fogorvoshoz csöngetnek be, ott álltalában alma és fogkefe kerül a gyerekek vödrébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!