Szombathely

2015.03.27. 12:51

Trója a Vas megyei iskolák tantermeiben

Szombathely - A középiskolás korosztályt igyekszik elérni legújabb előadásával az idén húszéves Mesebolt Bábszínház.

Trója címmel állítottak össze úgynevezett tantermi előadást, amely a görög mitológiát, a homéroszi szöveget ötvözi a mai tinédzserekhez közel álló kártyás szerepjátékokkal, és mindezt hatásos zenével, akusztikus effektekkel fűszerezik.

A képen balról jobbra: Khaled Abdo Szaida, Kovács Géza, Sneider Jankó és Boráros Szilárd látható. Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

- A kilencedikesek iskolai tananyagához illeszkedik az az ötlet, amelyet Schneider Jankó rendezővel közösen régóta dédelgettünk. Egy bonyolult történetet dolgoztunk át színházi nyelvre, úgy, hogy ezzel felkeltsük a fiatalok érdeklődését. Közben pedig a tanárok munkáját is segítjük ezzel - fogalmazott sajtótájékoztatóján Kovács Géza, a bábszínház igazgatója, aki a "tantermi" jelzőt is megmagyarázta: nehéz lenne ezt a korosztályt a színházba becsábítani, így ők keresik fel egyszemélyes, asztali előadásukkal az iskolai órákat. Az eseményen bemutatták a produkció többi alkotóját is: Boráros Szilárd tervezőt és Khaled-Abdo Szaida író-dramaturgot. A Kőmíves Csongor színész által előadott rövid részletből kiderült: a bábszínház nem csupán a legkisebbek műfaja. A darab április elsején a Nagy Lajos Gimnázium egyik osztályában debütál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!