Szombathely

2017.01.19. 19:23

Túlélők a jégen és az íróasztalnál

Ismét bebizonyosodott, hogy a télre és az azzal együtt járó hóra, jégre csak elméletben, íróasztal mellett készültek fel az illetékesek. Azok, akiknek dolguk lett volna vele.

Nagy Ildikó

Elismerem: pechjük volt, hiszen a múlt pénteki eső lemosta a járdákról és a terekről a még munka-időben kiszórt érdesítő anyagot. Utána viszont fagyott, ha jól emlékszem, egy kis hó is esett, így aztán másnap reggelre Szombathely belvárosa összefüggő jégpályává változott. Éppen szombaton. Amikor egyetlen ember sem akad, akit lapáttal a kezében ki lehetne küldeni a közterületekre, hogy feltörje a jeget, vagy - hiszen ne kívánjunk lehetetlent, pláne szombaton - legalább szórjon rá érdesítő anyagot. Hát így esett, hogy a majdnem nyolcvanezres város vásárcsarnokához vezető járdát is jégpáncél borította, és a főtéren is csak két keskeny sáv volt biztonsággal járható. Tegyük hozzá: az üzletek tulajdonosai, bérlői sem álltak a helyzet magaslatán.

A hétvége eltelt, a hideg és a jég megmaradt, lapátos ember hétfőn sem akadt. Láttam viszont közterület-felügyelőket, akik szorgalmasan bírságolták az autósokat - de nem csengettek be abba a tőlük tíz méterre lévő házba, amelyik előtt korcsolyapálya volt a járda. Igazuk van: így egyszerűbb. Igazuk van?

Kár morgolódni, elvégre ezt is túléltük. Mi, a jégen csúszkáló gyalogosok és az íróasztalok mögött ülő illetékesek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!