Szombathely

2017.02.01. 16:50

Tűzifa a rászorulóknak - A sportkomplexum építkezésénél kivágott fákat is szétosztják

Szombathely - További tűzifa-támogatást kaphatnak az önkormányzattól a megyeszékhely nehéz sorsú lakói.

Vadas Krisztina

A hideg, csapadékos tél ellenére is jó ütemben halad a Haladás Sportkomplexum építése. A munkák közt tereprendezésre is szükség volt, ennek során vágtak ki fákat a területről. Csaknem tíz erdei köbméternyi tűzifa-alapanyagot termeltek ki. - A kivágott fákat a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Kolozsvár utcai telephelyére szállították, ahol a közmunka-programban dolgozó munkások feldarabolják és kályhakészre aprítják a rönköket - tudtuk meg Németh Klárától, a FÉHE vezetőjétől.

A fát a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. dolgozói aprítják kályhakészre Fotó: Szombathelyi Önkormányzat

Ezzel a plusztüzelővel tovább tudja támogatni az önkormányzat a városban élő rászorulókat. December elején már száz ember és család kaphatott egy köbméternyi tűzifát. Akkor dr. Puskás Tivadar polgármester kiemelte: a cél, hogy a fűtést megoldják mindenkinek. A most kitermelt újabb faadománnyal már teljesülhet a kitűzött cél: tavaszig már biztosan kitart a tüzelő minden szombathelyi háznál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!