Szombathely

2016.08.14. 15:09

Új szabadtéri eszközökön edzhetnek a Joskar-Ola lakótelepen élők

Vasárnap délelőtt átadták a Joskar-Ola lakótelep új szabadtéri fitneszparkját. Ez azonban nem olyan, mint a Csónakázótónál lévő. Itt nem gépek, hanem csak eszközök vannak, amin saját testsúllyal tudnak dolgozni a sportolni vágyók.

Vadas Krisztina

Kelemen Krisztián, a városrész önkormányzati képviselője büszkén avatta fel vasárnap délelőtt az új fitneszparkot. Azonban nem csak ő örült annak, hogy sikerült ezt megvalósítani, sok ott lakó is boldogan állta körbe a sporteszközöket. Sokan már azt találgatták, mikor és hogyan fognak edzeni a különböző eszközökön.

Fotó: Bögöti Márta

- A lakótelepről többen megkerestek, hogy nincs Szombathelyen olyan szabadtéri fitneszpark, ahol saját testsúlyos edzéseket lehet végezni – kezdte beszédét Kelemen Krisztián. – Ez a park lehetőséget ad mindenkinek, aki nem tud konditerembe járni. Ezen a pályán minden olyan mozgást el lehet végezni, ami az egészségmegőrzéshez, erőnléti edzéshez szükséges – emelte ki a képviselő.

A fitneszpark kétmillió forintból valósult meg. Ezt Kelemen Krisztián és Szuhai Viktor saját képviselői keretükből adták össze.

A parkot a hivatalos avvatás után rögtön birtokba is vették a street workout szerelmesei. Természetesen Szombathely leghíresebb csapata, az Olad Crew sem hagyhatta ki ezt a lehetőséget, a srácok rögtön mutattak néhány trükköt az érdeklődőknek. Ám nem csak ők örültek a pályának, a 15 éves Magyarics Róbert Vasszilvágyról érkezett, hogy elsők közt próbálhassa ki az új eszközöket. – Örülök, hogy létrejött egy ilyen pálya Szombathelyen, hiszen így tanítás után van hol edzeni a barátaimmal – mondta boldogan a fiatal sportoló. Lelkes András szombathelyiként különösen örült, hogy hobbijának ezután itt is hódolhat, rögtön mutatott is pár mozdulatot a vendégeknek.

Sokan a nézők közül mosolyogva súgtak össze, hogy ők ilyen profi módon biztosan nem űzik majd a street workoutot, de boldogok, hogy a mindennapi mozgásra ezentúl itt is lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!