Szombathely

2016.06.26. 10:12

Varázslat Nagy Feróval - Így szórakoztak a szombathelyiek a Szent Iván-éji buliban

Szombathely - Mint minden évben, most is hatalmas bulival ünnepelték Szent Iván éjjelét a vasi megyeszékhelyen. Jó ételekből, italokból és koncertekből sem volt hiány.

Vadas Krisztina

Szerencsére idén az időjárás is kedvezett a szombati Szent Iván-éji programoknak. A nyári melegben szívesen jöttek ki otthonaikból a városlakók, hogy együtt szórakozzanak. Bár este a vihar szele néhányakat megijesztett, sokan kitartottak, és milyen jól tették: a mulatság még az esőt is elűzte Szombathelyről.

Több ezer ember töltötte meg szombat délután az emlékmű és a Csónakázótó környékét. Délután a gyermeknek, este inkább a felnőtteknek kínáltak programokat.

A kisebbek az Agora Kulturális Központ jóvoltából néhány percre Hetedhét ország vándoraivá válhattak. A kalandvágyó gyermekek hét állomáson, hét ország kultúráját fedezhették fel, mint az igazi világjárók. Olaszország állomásán a pizzasütés fortélyait ismerhették meg, Kínában a nagy falat kellet téglákból befejezniük. Egyiptomban igazi kincsvadászokká válhattak, Ausztráliában pedig kiskengurukat gyűjtöttek össze a mama erszényébe. Az USÁ-ban aranyat mostak, Angliában csatornán eveztek át, Oroszországban pedig megismerkedhettek a matrjoska babákkal.

A világjárás után ugrálóvárakon, körhintákon, hullámvasutakon fokozhatták az élményeket. Fazekas Dóra és Mihályi Emília például az egyik kis hullámvasúton egy iskolabuszt vezetve élvezte a fel-le hullámzó menetet. Az arcfestés is nagyon népszerű volt a gyermekek körében: a lányoknál inkább a virágos, hercegnős minták voltak a nyerők, a fiúk inkább szuperhősökké váltak néhány órára az arcfestésnek köszönhetően. Németh Gergő arcára egy Batman-maszk került. Utána elindult, hogy kedvenc hőseként mentse meg ő is a világot.

Mindeközben a nagyszínpadon már a szombathelyi Clap4What, majd utánuk a mára országos sikerekre szert tett, de szintén innen indult Zaporozsec zenekar szórakoztatta a közönséget. Később, amikor a Beatrice lépett a színpadra, élén Nagy Feróval, igazán felfokozódott a hangulat. Több ezer ember töltötte meg az emlékmű előtti domboldalt, hogy együtt tomboljanak a magyar rock régi motorosaival. A koncert akkor érte el a tetőfokát, amikor Nagy Feró perceken át a közönséggel együtt skandálta: gyerünk, magyarok, most vagy soha!

Őket a Hooligans követte a deszkákon, akik szintén hihetetlen hangulatot teremtettek. Régi és új számaikkal vegyített, huszadik születésnapi koncertjükön velük énekelt a tömeg, még visszatapsolásuk után is alig akarta őket elengedni a közönség. Sajnos - vagy nem is annyira sajnos - muszáj volt, hiszen következett az éjjel lezárása: idén is fergeteges tűzijátékkal zárták a szervezők Szent Iván éjének ünnepét. A zenére komponált fényjáték több mint tíz percig tartott, látványos elemekkel megtűzdelve. A közönség ámulatba esve leste az eget, míg véget nem ért.

Sokan jöttel el olyanok is, akik nem kifejezetten a programokra voltak kíváncsiak, mindössze részesei akartak lenni a közösségi élménynek. Egy biztos: a nyárközépi ünnepről kicsik és nagyok egyaránt kellemes élményekkel tértek haza.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!