Szombathely

2014.12.26. 16:17

Vasi díjazottak a polgárőröknél

Évzáró ülést tartottak a polgárőrök december 19-én, ahol három vasi kitüntetést is átadtak, díjat kapott: Krug Gusztáv, V. Németh Zsolt és Molnár Sándor.

Budai Dávid

A hagyományokat folytatva évzáró ülést tartott december 19-én a Készenléti Rendőrség tanácstermében az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége. Az ünnepségen elhangzott, ismét sikeres évet zárt a Polgárőrség, a Belügyminisztérium és a Rendőrség megfogalmazta feladatokat lelkiismeretesen teljesítették. A Polgárőrség tevékenységét a kiszámíthatóság, a folyamatosság és a kiegyensúlyozottság jellemezte, a statisztikai mutatókból arra lehet következtetni, hogy a lakosság biztonságérzete nyugvóponton, van és ez a rendőrség mellett a polgárőröknek köszönhető.

November végéig polgárőreink 7,2 millió szolgálati órát tudhatnak maguk mögött a köz- és külterületeken, emellett 1,4 millió órát a rendőrséggel közös járőrözésen töltöttek el. A Földművelésügyi Minisztérium EU-s pályázatának köszönhetően 144 új járőrautóval gazdagodtak az idén az egyesületek. Az Országos rendőrfőkapitány Emléktárgyat adományozott Krug Gusztávnak a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökének, az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tagjának. Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet kapott V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, amiért nagymértékben segítette, hogy a Földművelésügyi Minisztérium EU-s pályázatának köszönhetően 144 új járőrautóval gazdagodtak az idén az egyesületek. Valamint Molnár Sándor, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség általános elnökhelyettese, a Körmendi Polgárőr Egyesület elnöke, a Körmend városi Önkormányzat Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságának tagja.

Címkék#polgárőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!