Szombathely

2014.04.10. 13:45

Versengő vasi iskolások

Szombathely - Csütörtökön tizenegy csapat részvételével rendeztek ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Lóránt András

Hét általános iskolai és négy középiskolai csapat indult a területi katasztrófavédelmi versenyen. Három általános és két középiskolás csapat juthat a megyei döntőbe. Az immáron hagyománynak számító megmérettetésen a tanulóknak számot kellett adniuk elméleti és gyakorlati tudásukból, többek között fel kellett ismerniük a tűzoltó eszközöket, mentési feladatokat kellett megoldaniuk. Sajnos az időjárás közbeszólt, ezért a homokzsákrakodó és a puttonyfecskendővel való célra lövést nem lehetett megtartani.

– A versenyt a megye mindhárom kirendeltségén megrendezik. Cél, hogy a diákok megismerkedhessenek a katasztrófavédelemmel, elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek és szükség esetén helyesen cselekedjenek – mondta el Pintér Éva, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltó hadnagya.

Az egyik a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola nyolcadik osztályos lánycsapata volt. Már másodszor vesznek részt a versenyen, az első évben kevesebb sikerrel, de idén jobb eredményt várnak, sokat készültek Farkas István tanár segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!