Táplánszentkereszt

2017.01.23. 11:47

A tudós Pásti Jánosra emlékeztek Táplánszentkereszten

Január 21-én, a Magyar Kultúra Napja előtt egy délutánnal Táplánszentkereszten azért gyűltek össze az érdeklődők, hogy Pásti János emlékezete előtt tisztelegjenek, hiszen a tavalyi év őszén megnyílt a helyi Erdődy-kastélyban a Pásti János-emlékszoba.

Meskó Krisztián

A helyi művelődési ház és a Vas megyei TIT Egyesület Pásti János Barátainak Köre közös szervezésében, Wiktora Antal aktív szervező munkájának eredményeképpen Pődör György tanárnak, a Vasszécsenyi Ásványmúzeum vezetőjének és Gyöngyössy Péternek, a Kerekerdő Alapítvány vezetőjének előadását hallgathatta meg az elsősorban a falu lakosságából verbuválódott közönség.

A méltó és tiszteletteljes órányi együttlét után az érdeklődők átvonultak az emlékszobába, ahol megcsodálhatták a főként ásványokból álló gyűjteményt, valamint sok-sok, Pásti Jánoshoz köthető relikviát, bútordarabot és fotókat.

Többször elhangzott a délután folyamán, hát álljon itt is, Pásti Jánossal egy igazi tudós ember távozott el közülünk, akinek öröksége most már méltó otthonra lelt Táplánszentkereszten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!