Táplánszentkereszt

2017.06.11. 17:59

Sikerült a dalrekord, felléptek a fúvósok Táplánszentkereszten

TÁPLÁNSZENTKERESZT - Hagyományos pünkösdi hangversenyét tartotta meg múlt vasárnap az Apáczai Csere János Általános Iskola sportcsarnokában az ifjúsági fúvószenekar.

Bődi Lívia

A műsorszámok között sok ismert dallam elhangzott, mint a Rómeó és Júlia, a Moment for Morricone, a Lord of the Dance. Nagy sikert aratott Karai József Áradj zene című műve, melyet a fúvósok Salgótarjánban egy kórustalálkozón énekkarral adtak elő. A pünkösdi koncerten mindig fellépnek a jövő reménységei: az iskola furulyás tanulói, akik a későbbiekben a zenekar tagjaivá válnak. Ilyenkor köszöntik a zenekarban teljes taggá váló ifjakat, valamint a „régi” zenészeket.

A zene mellett az ének is szerepet kapott, a zenekar harsonás hölgyének előadásában hallgathatta meg a közönség az ismert nyolcvanas évekbeli slágert, a What a Feelinget. A zenekar karnagyát, alapítóját, Janászek Ferencet meglepetés érte: a zenekar tagjai tablóval és tortával köszönték meg az elmúlt másfél évtizedes munkáját.

A koncert keretében adta át a karnagy Perl Jánosnak, a község polgármesterének és Kissné Nagy Ilonának, az iskola igazgatónőjének azt a tanúsítványt, amelyet az április 30-i sikeres rekordkísérletért kaptak. A hivatalos végeredmény: a zenekar ötven zenésze fújta és 1596 ember énekelte a magyarok himnuszait.A Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar idén ünnepli magalakulásának 15 éves jubileumát.

2002-ben a helyi általános iskola ének-zene tanára valósította meg elképzelését, hogy a furulyásokból válogatva fúvószenekart alapít. Mára bejárták a világot.

Bődi Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!