Top 100

2016.11.28. 12:46

Gépek és emberek

A munka világa nemcsak dokumentatív, de esztétikai kategória is.

A Vas Népe fotósai nemcsak az ünnepnapokon, de a hétköznapokon is jelen vannak. Mindenütt, ahol történik valami. Nemcsak egy gyártósor, egy üzemcsarnok avatásán, de a termelésben, a munka világában is.

Ott, ahol gépek és emberek dolgoznak együtt, segítik egymást, vagy éppen feszülnek egymásnak. Az ipari forradalom időszakában, Angliában a géprombolók, a ludditák, a gépek ellen fordultak. Ez ma már elképzelhetetlen. A science-fiction viszont éppen azt vizionalizálja, hogy a gépek fordulnak az emberek ellen. Nem hinnénk, hogy ez bekövetkezhet. Amit mi látunk, az a békés, hatékony munka, melynek során gép és ember együtt dolgozik.

Ma már gépek nélkül nem megy. Bízzunk abban, hogy emberek nélkül sem. Képösszeállításunk címének lehet inkább azt kellett volna adnunk: Emberek és gépek. Ez talán jobban kifejezné a lényeget. De nem a sorrend a fontos, hanem a végeredmény. Arra pedig nem lehet panasz.

A fotókat kollégáink készítettek: Szendi Péter, Unger Tamás és Ohr Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!