Tudomány

2015.03.05. 10:12

Ennél jobban senki nem magyarázza el, miért lóg a neten tinédzser gyermeked

A „Hanna megmondja” ezúttal hosszabb kiadásban a Minecraft szerverekről fog szólni.

Mehlhoffer Hanna

Mivel biztosan sokan ismerik közületek ezt a játékot (legalábbis nagyjából), tudjátok, miről beszélek.
De azok kedvéért, akik nem ismerik, elmagyarázom: a Minecraft egy szuper számítógépes (vagy tabletes, telefonos stb.) játék, amelyben minden kockából van. Kockából vannak a fák, a kövek és az összes építőanyag, sőt: még az állatok és az emberek is! Én személyesen hatalmas Minecraft-fan vagyok, egyszerűen imádom. És aki már nagyjából el tudja képzelni (azokra gondolok, akik nem ismerik), gondoljon bele, hogy összejön 5-10 ember, és épít egy hatalmas minecraft királyságot, amelyben mindenféle szuper dolgokat lehet csinálni, és sok ember teheti ezt egyszerre és egy helyen. Ezeket a helyeket hívják minecraft szervernek. Mint már említettem, rengeteg jó dolgot lehet rajta csinálni. Most felsorolom ezeket:

1. BÚJÓCSKA: az  egyik kedvencem. A játék lényege az, hogy a játékosok valamilyen blockká (kockává) változnak, és megpróbálnak elbújni. De mint az igazi bújócskában, itt is van hunyó. A hunyónak 230 másodperce van arra, hogy mindenkit megtaláljon. Akit megtalál, az is hunyó lesz, és segít megkeresni a többieket.

2. HUNGER GAMES  (éhezők viadala): aki látta ezt a filmet, bizonyára máris tudja, hogy miről van szó. De mivel az én korosztályom még nem látta (legalábbis a nagy része nem), elmagyarázom. A játék lényege az, hogy egy nagy arénában sok embert összegyűjtenek, akik harcolnak egymással. Az arénában szerteszét ládák vannak elrejtve, amikben mindenféle dolog van (étel, páncél, kard). Ezeket a dolgokat felhasználva kell legyőzni egymást. Az a nyertes, aki utoljára marad, mert senki sem tudta legyőzni.

3 . CLAN SURVIVAL (klán túlélő): Ez a szerver olyan, mint a rendes túlélő, csak egy dolog különbözik tőle: úgynevezett „klánokat" kell alapítani, vagy csatlakozni valamelyikhez. A klán azt jelenti, hogy több ember egy csapatban van. Területeket lehet foglalni, várakat lehet építeni. Szóval igazi középkori hangulatú játék.

4 . SURVIVAL (túlélő): Ugyanaz, mint a minecraft túlélő, csak lehet szövetkezni és ingyen kajához jutni.
5 . SKYPVP: Ez egy ügyességi játék. A végtelen mélység felett kell ugrálni, és le kell győzni egymást. Mindenhol értékes cuccok vannak elrejtve, amiket meg lehet szerezni. Ha legyőzöl valakit, pontot kapsz, amiből még több jó cuccot vehetsz a piacon. Viszont ha téged győznek le, pontot veszítesz.

6. CREATIVE SZERVER: A  személyes kedvencem. Határtalan építési hely, ahol bármit megtehetsz. Mindenféle jó programot lehet ott csinálni (pl. minecraft suliba járni, gyorséttermet nyitni) Lehet csodálni mások építményeit, és össze lehet házasodni (Bizony!). Nekem is van már ott férjem :D.

Nos, ezek a szerver „csodái". Én nagyon szeretem őket, és ajánlom, hogy próbáljátok ki ti is! Jó játékot!

Címkék#Minecraft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!