Tudomány

2015.03.10. 11:05

Klasszikusan kerek az okosóra

Az LG a hétvégén mutatta be a világ első LTE-képes okosóráját a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress (MWC) nemzetközi kiállításon.

Viola Beata

Az LG tavaly a G Watch R esetében már a szögletestől a klasszikus kerek felé vette az irányt, ami jó választásnak tűnik, igaz, a kerek kijelző kevésbé praktikus, de mindennapi viseletre, netán egy inghez, öltönyhöz az ember sokkal szívesebben vesz fel egy ilyen órát.

A polírozott fém karóra 1,3 hüvelykes Plastic-OLED kijelzője alatt minden olyan kommunikációs lehetőség megtalálható, ami korábban csak az okostelefonokra volt jellemző. A 4G-s telefonokhoz hasonlóan az LG Watch Urbane LTE is képes hívást kezdeményezni, fogadni, vagy éppen szöveges üzeneteket küldeni. Ha pedig a szolgáltató támogatja ezt a funkciót, az óra alkalmas az úgynevezett push-to-talk (PTT) digitális adóvevő-technológiára is az erre alkalmas, azonos hálózaton lévő PPT-képes eszközöket a felhasználók így gyakorlatilag végtelen hatótávú walkie-talkie-ként használhatják, és egyszerre akár több más eszköz tulajdonosával is kommunikálhatnak.

A kerek kijelző kevésbé praktikus, de mindennapi viseletre szívesebben felveszi az ember

Az LG ez esetben szakított az Androiddal, és az LG Watch Urbane LTE szíve a teljesen új, saját fejlesztésű LG Wear-able Platform operációs rendszer. E platformon túl az okos-óra továbbviszi a méltán népszerű előd, az LG G Watch R szinte összes funkcióját, köztük az Always-on módot, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző folyamatosan bekapcsolt állapotban legyen. A kategória legnagyobb, 700 mAh-s akkumulátorával az LG Watch Urbane LTE kivételesen hosszú beszélgetési és készenléti időt tesz lehetővé, azaz egy feltöltéssel akár napokig is használható.

A könnyű kezelést az óra jobb oldalán elhelyezett három fizikai gomb segíti, a legfontosabb funkciók így egyszerűen elérhetők, a menüképernyők érintése nélkül. A felső gomb a gyorsbeállítási menüt hívja elő, itt az akkumulátor állapotának ellenőrzése és beállítása, a fény- és hangerő szabályozása mellett a kapcsolódási beállítások találhatók. A középső, fő gomb a számlap és a telepített alkalmazások listája között vált. Az alsó gomb egyszeri gyors nyomása a menükben való visszalépést eredményezi, hosszan nyomva azonban vészjelzőként automatikusan felhívja az előre beállított telefonszámot, illetve elküldi viselője földrajzi koordinátáit is.

LG Watch Urbane LTE kapcsolódási lehetőségei beelőzik a versenytársakét. Az NFC technológia például lehetőséget ad egy, állandóan a felhasználók csuklóján lévő virtuális pénztárca használatára. Az okosórás fizetés gyorsabb és egyszerűbb az erre alkalmas technológiával rendelkező éttermekben, mozikban vagy éppen a közlekedés során, ráadásul a valódi tárcát sem kell közben elővenni.

Könnyű elképzelni azt a kényelmet, amikor az okosóra segítségével megvásárolt mozijegyről a megfelelő időpontban emlékeztető érkezik az eszközre pusztán a fizetési információk alapján.



Címkék#okosóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!