Tudomány

2015.09.24. 13:13

Milyen a tökéletes notebook egér? (x)

A számítógép és az internet nélkül ma már elképzelhetetlenek mindennapjaink.

Míg egykoron csak az asztali gépek álltak rendelkezésünkre, idővel egyre több platformról elérhetjük a világhálót, és intézhetjük ügyeinket, dolgozhatunk. Bár kétségtelenül hasznos e célra az okostelefon, mégis vannak olyan teendők, melyeknek kényelmesebben eleget tudunk tenni notebook használatával. A mobilitás korántsem elhanyagolható szempont, hiszen így útközben, vagy akár egy kávézóban is elvégezhetjük a szükséges feladatokat. Annak érdekében viszont, hogy a notebook használata bármilyen körülmények között kényelmes legyen, érdemes beszerezni hozzá egy praktikus és korszerű egeret. A bestbyte.hu csapata szerint a Microsoft vezeték nélküli egere megállja a helyét bármilyen körülmények között, ráadásul használatával elfelejthetőek a sok bosszúságot okozó kábelkupacok is.

Csuklófájdalmak és kényelmetlenség

Az irodai munkát végzők gyakran 8-10 órát is a számítógép előtt ülnek, és hiába állnak fel időnként, és mozgatják át tagjaikat, sajnos tény, hogy a folyamatos gépelés és egérhasználat rendkívül rossz hatással van a csuklóra és a kézfejre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érintettek már akár néhány hónap után szembesülhetnek a kézfej égő fájdalmával, melyhez hozzájön még a duzzadás, a csuklót érintő panaszok, melyek a porckopás előszeleként is felfoghatóak. Az ilyen problémákat semmiképpen sem szabad félvállról venni, ugyanis a kézfej merevségéhez, és ezzel egyidejűleg a munkavégző-képesség csökkenéséhez is vezethetnek. Mindezek mellett nem szóltunk még arról, hogy a nem megfelelő eszközök rendkívül kényelmetlenné tudják tenni a számítógép használatát huzamosabb időn keresztül. Nincs ez másként akkor sem, ha notebook áll rendelkezésünkre a mindennapi tevékenységhez, ezért nagyon fontos, hogy körültekintően válasszuk meg eszközeinket.

Ergonómiai kialakítás a hatékonyság érdekében

A Microsoft egyik kedvelt eszköze a Sculpt Mobile Mouse, amely nem csak kényelmes használatot, de mobilitást is lehetővé tesz. A Windows rendszerre optimalizált egér Windows-gombbal rendelkezik, melynek segítségével, egyetlen mozdulattal elérhetőek az alkalmazások, tehát a munkavégzés ilyen módon felgyorsítható. Persze nem csak ezért népszerű a vezeték nélküli egér, hanem ergonómiai kialakítása miatt is, melynek köszönhetően pontosan illeszkedik a kézbe, és használata során nem kényszerül a csukló természetellenes pózba. A kompakt kivitelezésnek és a gyakorlatilag bármilyen felületen történő alkalmazhatóságnak köszönhetően irodai körülmények között éppen olyan jól megállja a helyét, mint akkor, ha például út közben lenne szükség a notebook használatra, és ezzel egyidejűleg egy professzionális, korszerű, igényes kivitelezésű egérre.

Izgalmas új funkciók

A Sculpt Mobile Mouse a már jól ismert külsővel áll az érdeklődők rendelkezésére, de ugyanakkor egy sor új, izgalmas funkciót is kínál. A négyirányú görgetőkeréknek köszönhetően mindkét kézzel optimálisan működtethető az eszköz, ráadásul a kerekek oldalirányú megbillentésével lehetővé válik a vízszintes görgetés. A képernyőn történő mozgatás éppen úgy gyors és problémamentes, mint a széles dokumentumok kezelése.

Szakemberek és munkájukból kifolyólag a nap folyamán rendszeresen notebook-ot használók egyértelműen azon a véleményen vannak, hogy a Microsoft újdonsága nem csak esztétikus megjelenése miatt érdemli meg a bizalmat, hanem extra funkciói, és minden korábbinál kényelmesebb használatának apropóján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!