• cikk kép
    Hol volt, hol nem volt: egy világutazó Szombathelyen

    Szombathely - Dr. Kiss Róbert Richárd Prima Primissima- és Pulitzer-emlékdíjas újságíró, számos könyv szerzője volt a vendége a szombathelyi TIT Hölgy Klubjának. Előtte a Pelikán-parknál találkoztunk egy kávé erejéig.

  • cikk kép
    Tizenöt öltéssel megúszta a cápatámadást - Íme az év szombathelyi férfija!

    Szombathely - Az év férfija, ha csak teheti, lemerül a bálnák közé víz alatti kamerájával. Legdöbbenetesebb élményét is ott szerezte, ahhoz viszont, hogy életveszélyben érezze magát, ki kellett jönnie a szárazföldre az emberek közé.

  • cikk kép
    Megvettek három szigetet

    Peking – Három, a világ különböző pontjain elhelyezkedő szigetet vettek meg kínaiak egy online árverésen, Kína legnagyobb internetes kereskedelmi portáljának közreműködésével.

  • cikk kép
    A jellegzetes angol vidékkel filmek helyszíneként is gyakran találkozhatunk

    A jellegzetes angol vidék azoknak is ismerős lehet, akik még sohasem keltek át a La Manche csatornán. Rengeteg kosztümös és napjainkban játszódó filmhez szolgáltak kulisszául a valószínűtlenül zöld dimbek-dombok, a rajtuk legelésző birkák, a birtokokat hálószerűen elválasztó, kőből rakott kerítések, a századok óta álló, ugyancsak kőből készült házak, templomok.

  • cikk kép

    Aki Japánban elveszíti a pénzét, adnak neki, hogy hazautazhasson

    Szusi a felkelő napnál

    A pontosságot, fegyelmet, becsületességet helyezném át itthonra. Irigylésre méltó, hogy a tömegközlekedés óraműpontosságú, nincs hangos szóváltás a reggeli csúcsban vagy mosdatlan ember a metrón – így vall japán élményeiről Kutics Károly almádi kutatómérnök, képviselő.

  • cikk kép
    Ravellóban közelebb az éghez, mint a tengerhez

    Olaszország - Ha az olasz csizma déli felét vesszük célba, egyszerűen nem tehetjük meg, hogy kihagyjuk a Nápoly alatti 40 kilométernyi Amalfi-tengerpartot. Nem mindegy, hogyan. Szerencse és óvatosság kell hozzá.

  • cikk kép
    A Kanári-szigetek második legnagyobbja kifejezetten különleges

    Fuerteventura - Az Atlanti-óceánban található, Spanyolországhoz tartozó szigetek tagjai közül a második legnagyobb a maga 2028 négyzetkilométerével. Mindössze a 45 ezren laknak itt. Szeles és száraz, a szörfösök számára maga a paradicsom.

  • cikk kép
    A haranglábak földjén

    Viszonylag érintetlen természeti környezet, botanikai ritkaságok, néprajzi és épített emlékek –- mindezeket együtt találjuk Zala megye nyugati térségében, a szlovén– magyar és horvát–-magyar határ menti térségben, amit bakancsos túrák során is érdemes bejárni.

  • cikk kép
    Csók-kiállítás a Várkert Bazárban

    Megnyílt a Csók István életművéből válogatott, mintegy 70 alkotást felvonultató kiállítás pénteken, a művész születésének 150. évfordulóján a Várkert Bazárban.

  • cikk kép

    Európa leszorult a dobogóról, a negyedik Stockholm, az ötödik Amszterdam lett

    Tokió a legbiztonságosabb város

    Tokió – Egy felmérés szerint jelenleg a világ legbiztonságosabb városa Tokió. A második és harmadik helyen is ázsiai városok állnak, a legbiztonságosabb európai város, Stockholm a negyedik.

  • cikk kép
    Az olajipar bölcsőjében - Zala egykori kincsének bemutatása természeti szépségek között

    Bázakerettye - A tavasz már a kertek alatt van, hamarosan indulhatnak a nagy túrázások. Az egyik lehetséges célpont a magyar olajipar bölcsője, Bázakerettye és térsége lehet, mely számos látnivalót kínál.

  • cikk kép
    A csodálatos Erdély - Varázslatos természeti környezet történelmi látnivalókkal

    Nagyvárad, Kolozsvár, Békás-szoros, Csíksomlyó, Tordai sóbánya, Gyilkos-tó, Parajd, Korond és Farkaslaka: csak néhány varázslatos helyszín a sok közül, ami bűvöletbe ejti az Erdélybe utazót. A táj szépsége mellett a magyarok közvetlensége, a jellegzetes ételek és a finom pálinka is marasztalja a turistákat.

  • cikk kép
    Az emberi továbbélés legfőbb jelképe mindörökre a World Trade Center marad

    A New York nevezetességeivel történő ismerkedés céljából repülővel, vonattal, metróval, kisbusszal, városlátogató busszal, személygépkocsival egyaránt utaztunk.

  • cikk kép
    Népszerű a lillafüredi erdei vasút

    Lillafüred – Több mint 221 ezren utaztak az Lillafüredi vasúton tavaly, 25 ezerrel többen, mint 2013-ban. Ez az utolsó tíz esztendő legjobb eredménye.

  • cikk kép
    Újjáéledt néphagyomány

    Február közepén nem csak az idei nagyböjt kezdődik el, hanem a 10. újkori torkos csütörtök is. Ez a nap arról szól, hogy a jelentkező éttermek 50 százalék kedvezményt adnak a számla végösszegéből, azonban ez a kivételes ünnep egy szerteágazó néphagyományt takar.