Utazó

2016.10.30. 20:10

A szinglik is nyaralnak, ráadásul szívesebben utaznak külföldre pihenni

A szingli férfiak akár egyedül is nekivágnak a nagyvilágnak, a nők inkább barátokkal indulnak lazulni - derül ki egy friss kutatásból.

Vas Népe

Az egyik internetes társkereső oldal és egy utazási iroda végzett felmérést 1800 egyedülálló magyar körében utazási szokásaikról.

Kiderült, hogy a szinglik sokkal szívesebben ruccannak ki külföldre: idén minden negyedik társkereső más országban keresett nyári kalandokat.

A kutatás kitért arra is, hogy egyedül vagy társaságban vágnak-e neki az útnak. Az eredmények szerint az egyedülálló nők gyakrabban nyaralnak családtagjaikkal vagy barátaikkal együtt, a férfiak inkább elutaznak egyedül, ha nincs párjuk, aki velük mehetne.

A társkereső férfiak szívesen utaznak egyedül külföldi tájakra Fotó: Shutterstock

Érdekes, hogy az utazás során vágynak-e társra az egyedülállók. Kimutatták, hogy a facér férfiak jobban szeretnek nyaralásuk alatt ismerkedni, a nőknél jóval gyakrabban alakítanak ki hosszabb-rövidebb párkapcsolatot szabadságuk idején. Ők a nyitottabbak a külföldiek felé is, míg a nők inkább honfitársaik körében szeretnek ismerkedni. Hosszú utazásoknak azonban nem szeretnek nekivágni a szingli magyarok: leginkább a pár napos, hosszú hétvégés wellnesskikapcsolódást kedvelik, de népszerűek az egyhetes ajánlatok is. A maximum a tíznapos nyári, tengerparti nyaralás. Ennél hosszabb időre már nem nagyon szeretünk elutazni sem külföldre, sem belföldre. Érdekesség, hogy síelni szinte egyik egyedülálló sem szeret, még baráti társasággal sem, mivel a síelés kifejezetten közösségi program. Elég ritka, hogy valaki egyedül elutazna síelni, bár az utazási irodák kínálatában egyre inkább megjelennek a csoportos síutak, úgynevezett síbulik, amelyek az egyedülállók számára is vonzók lehetnek. Ezekre rendszeresen jelentkeznek pár vagy akár saját baráti társaság nélkül is az utazni vágyók.

A szinglik kikapcsolódásukra akár magasabb összeget is fordítanak. A felmérés szerint a negyvenesek és az ötvenesek költenek a legtöbbet egy-egy utazásra, náluk a legnagyobb az aránya azoknak (10-11 százalék), akik fejenként 300-400, sőt akár 500 ezer forintnál többet sem sajnálnak elkölteni nyaralásukra. A legtöbben azonban 50-100 ezer forint közötti összeget szánnak rá legfeljebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!