• cikk kép

  A látogatók is átmehetnek Szpasszkaja bástyán keresztül a Vörös térre

  Megnyitják a híres torony kapuit

  A Kreml fő bástyájának, a híres Szpasszkaja-toronynak a kapuját a közeljövőben megnyitják a turisták előtt, így a látogatók közvetlenül kijuthatnak a Vörös térre.

 • cikk kép

  Vitorláscipőben, bakancsban

  Mazuri-tavak: aktív pihenés a vizek, erdők, erődök és country vidékén

  Lengyelország sokunk kedvence, nemcsak a sok vonásában közös történelem és a hagyományos magyar-lengyel jó barátság miatt, hanem mert viszonylag gyorsan elérhető, és síterepein, kirándulóhelyein, fürdőhelyein és városaiban a magyar turisták évtizedek óta szívesen látott vendégek.

 • cikk kép
  Dunakanyar - Történelmünk és mai mindennapjaink a nagy folyónknál

  Dunakanyar -– Az vita tárgyát nem képezheti, hogy Magyarország egyik legszebb helye a Dunakanyar. Viszont azon már érdemes elgondolkodni, hogy a jobb vagy a bal oldalát tekintjük a legszebbnek. Általában a jobb part – Esztergom, Visegrád – ugrik be mindenkinek a Dunakanyar hallatán, miközben nagy csodák vannak a másik oldalon is.

 • cikk kép
  Tippek azoknak, akik két keréken szeretnék felfedezni Vas megye és a környék kincseit

  Tekerjünk! Kerestünk pár izgalmas útvonalat, itt a közelben. Járt ön már Császton, vagy látta már a lékai óriás faragásokat? Megmutatná a gyerekeknek, unokáknak, milyen volt az éppen 25 éve lebontott vasfüggöny?

 • cikk kép

  Ha sül valami a kemencében, az arra járó sem marad éhes

  Németbánya, a Bakony különlegessége

  Aki ismeretlenül vetődik Németbányára, azzal a véleménnyel távozik, hogy egy kis ékszerdobozt talált. A település legfőbb értéke a gyönyörű természeti környezet, másrészt – elzártságából és méretéből adódó – csendes lüktetése. Ez teszi vonzóvá a nyugalmat keresők körében.

 • cikk kép

  A tixotrópia látványos kémiai jelensége ma már bocsánatos csalás

  San Gennaro vére megvéd

  Nápoly - Nagyvilági nagyvonalúság, széles tengerparti promenád, elegáns kávézók. Utcai szeméthalom, retikült vállról elcsengő Vespa robogós tolvajok. És tömény történelem. Ez mind Nápoly. Olaszország másik arca.

 • cikk kép

  Természeti szépség, kulturális hagyományok, könnyed szórakozás elegye: Tihany

  A Balaton igazi koronája

  Tihanyról vagy Tihanyban nehéz olyan képet készíteni, amelyiken nem a bencés apátság hatalmas épülettömbje határozza meg a látványt.

 • cikk kép
  Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak vakációznak

  Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni – derül ki egy felméréséből, amelyet a Corrie-re della Sera olasz napilap közölt a külföldi turisták kedvenc olaszországi célállomásairól.

 • cikk kép

  Felfedezőséta a műemlék belvárosban és a híres Schlossbergen

  Graz: titkok a várhegy mélyén

  Ausztria második legnagyobb városa, a 250 ezer lakosú Graz különösen gazdag történelmi emlékekben és egyéb, felfedezni való értékekben.

 • cikk kép

  Hatvan országból 60 ezer látogatója van az Esterházy-kastélynak

  Vonzó a mi Versailles-unk

  Fertőd -– A "„magyar Versailles”" egyre pazarabb, évről évre van mit megcsodálni a megújuló barokk épületegyüttesben.

 • cikk kép

  Már csak négy evezőkészítő dolgozik a több száz velencei gondolásnak

  Lassan eltűnnek a régi mesterek

  Róma - Már csak négy mesterember látja el Velence több száz gondolását evezőlapátokkal –-derül ki a Corriere della Sera olasz napilapnak az ősi itáliai mesterségekről és a fiatalok mai elhelyezkedési lehetőségeiről indított sorozatából.

 • cikk kép

  Víz, múzeum, változatos állatvilág egy kör alakú szigeten

  Gran Canaria: nyaralás a kutyák szigetén

  A Nagy Kanári-sziget névadói a rómaiak, a kutya latin nevéből –- Canis -– adódóan, ugyanis az idősebb Plinius úgy gondolta, hogy a szigeten sok kutya él. Erről érdemes személyesen meggyőződni, még akkor is, ha a szigeten valószínűleg nem találkozunk több kutyával, mint más országokban.

Magazinok