• cikk kép
  Manhattan, kívülről

  Egyesek szerint New York, a világ fővárosa. Lehet, hogy van népesebb város, állítják, s talán szebb is akad, mégis...

 • cikk kép
  Bazaltutcán a Vadlán-likhoz

  Vadregényes tájon, évezredes sziklaképződmények között, látványos bazaltutcában barangolhat, aki a Kovácsi-hegyet választja kirándulása céljául.

 • cikk kép
  Skócia: zöld, barna és kék ország

  A minden és a semmi, a kietlenség és az élet hazája Skócia. Az egyik legtávolabbi északnyugati ország tőlünk nézve. Nem a legtipikusabb turisztikai célpontunk, pedig lehetne.

 • cikk kép
  Turistakedvenc lett Csehország

  Rekordszámú, 7,3 millió külföldi turista látogatott tavaly Csehországba. Ez két százalékkal több, mint 2012-ben.

 • cikk kép
  Nem kedvez a magyar kiutaztatóknak a gyenge forint

  Nem kedvez a kiutaztatással foglalkozó magyar utazási irodáknak a forint gyengülése, a beutaztatási tevékenységre azonban pozitív hatása van - mondta el Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI érdeklődésére.

 • cikk kép
  Törökország - Az ezeregy éjszaka síterepei

  A turisztikai adatok szerint tavaly már csaknem 100 ezer magyar utazott Törökországba, tehát az egzotikus, mesés kelet világa egyre kedveltebb úti célunknak számít.

 • cikk kép

  Történelmi és természeti értékek Esztergomtól Szentendréig

  Az egyik legszebb kanyar

  Kikötött a szép nagy, osztrák vagy német hajó. Éppen velünk szemben, a hajóállomáson. A fedélzete pedig tele volt biciklivel, csupa egyforma kétkerekűvel.

 • cikk kép
  A szomszéd hója fehérebb

  Szombathely, Lackenhof - Jó háromórányi autózás után érkezünk el a Mariazell melletti völgybe, ahol máig hósipkásak a hegyek. Lelkes középiskolások fogadnak.

 • cikk kép
  Téli kikapcsolódás Dél-Tirolban

  Többéves tapasztalat alapján mondhatom, a téli szabadság alatt lehet legjobban kikapcsolódni. Sokáig el sem tudtam képzelni, hogy a nyári napon sütkérezésnél van jobb stresszoldó, ami teljesen lelazítja az embert. De ha valaki már kipróbálta a síelést, nem kell bemutatni az érzést.

 • cikk kép
  Vízum nélkül utazhatnak a magyar turisták Törökországba

  A turisztikai célból utazó magyar állampolgárok február 9-től vízum nélkül léphetnek be és tartózkodhatnak Törökországban - közölte a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

 • cikk kép

  Egyre inkább kibontakozóban van a falusi turizmus

  Újjáélednek a kis zalai falvak

  Az elmúlt évek közösségi és magánerős fejlesztéseinek köszönhetően egyre élhetőbbé válnak a XX. század végén még szinte a kihalás veszélye által fenyegetett, az egykori határsávban vagy annak közelében található zalai falvak.

 • cikk kép

  Számos nevezetesség, kihagyhatatlan látnivaló várja az utazókat

  Város, amelynek stílusa van

  Milánóban nincsenek bágyadt színek, az épületekre jellemzőbb a szürke, nem az a ráérős tempó tapasztalható, hanem a sietős, nem olyan művészi, inkább üzletorientált. Nem az a hagyományos olasz város, de számos világhírű nevezetesség várja itt is az utazót.