• cikk kép
  Erdély: titokzatos vidék, ahol olyan szálegyenesek a fenyők, mint sehol másutt

  Erdély. Tündérország. Kanyargó, csobogó patakok, völgyek, szurdokok, hasadékok, hágók, égbetörő sziklák. Harsányzöld domboldalak, elszórt fenyőligetek, kaszálók, lankás havasi legelők, birkanyájak, marhacsordák, magasra rakott szénásszekerek.

 • cikk kép
  BALATON AZ ELSŐ SORBÓL (x)

  A Pole Position Beach Hotel Balatonszárszó legújabb 2 csillagos hotele, 11 szobával és 35 férőhellyel várja a pihenni vágyókat, érkezzenek akár autóval, motorral vagy éppen kerékpárral.

 • cikk kép
  BALATONSZÁRZÓ LEGÚJABB, MODERN, PARTMENTI HOTELE TÉGED IS VÁR! (x)

  A Pole Position Beach Hotel december végétől 11 szobával, wellness részleggel, gyermekbarát szolgáltatásokkal és rendezvénykapacitással várja a vendégeket.

 • cikk kép
  A komáromi erődrendszer kincsei megérnek egy egész napos látogatást

  A komáromi erődrendszer magyarországi sáncrendszerének részeit meglátogatva egyik pillanatban a múltban, másikban a legmodernebb jelenben érezhetjük magunkat. Különös hangulatot kelt a látogatóban ez a kettősség.

 • cikk kép
  Boston: Amerika történelmének természeti szépségekben gazdag bölcsője

  New England az USA északkeleti földrajzi régiója, 6 államot tömörít, köztük Massachusettst, melynek fővárosa Boston. Amerika történelmének természeti szépségekben gazdag bölcsője, gazdasági, kereskedelmi, oktatási és kulturális központ.

 • cikk kép
  Baja: A város, amelyben nincs szükség autóra, hogy keresztül-kasul bejárjuk

  Bár Baja a statisztikák szerint nem tartozik a legkedveltebb magyarországi turisztikai célpontok közé, aki mégis úgy gondolja, hogy felfedezi a várost, megannyi csodát talál.

 • cikk kép
  Christkindlmarkt: a bécsi vásár a családokról a családoknak szól

  Bécs - A karácsonyi vásárt egyszer látni kell. Aki pedig advent idején ellátogat az osztrák fővárosba, az könnyen lehet, hogy oda újra visszatér. No, nem feltétlenül vásárlási szándékkal, hanem azért, mert magával ragadja az a hangulat, amely a programokat jellemzi.

 • cikk kép
  Bari és környéke maga az igazi mediterrán hangulat

  Hála a fapados járatoknak, ma már másfél órás repülőúttal, viszonylag olcsón eljuthatunk az olasz csizma sarkához.

 • cikk kép

  A természet szépsége, kályhák gyógyulása: téli élmények

  Séta erdőben és a múltban

  Gyenesdiás – Kályhakórház – így is nevezik sokan azt a gyűjteményt, ahova gondos restaurálás után kerülnek a 17–18. század művészi kivitelezésű fűtőeszközei és és a polgári lakásokban használt öntöttvas tárgyak.

 • cikk kép
  Szomorú sors, csodás tájak - Máramaros megye kulturális, néprajzi emlékek sokféleségét kínálja

  Évszázados történelmi emlékek és vadregényes tájak veszik körül a Románia északi csücskében barangoló turistát.

 • cikk kép
  Történelmi emlékek, kalandok Szilvásváradon

  Van néhány hely az országban, amely különös vonzerővel rendelkezik. Ha igazi kikapcsolódásra, az erdők nyugalmára, a patak zúgására, a friss levegő harapására vágyunk, a Bükkbe, Szilvásváradra utazzunk.

 • cikk kép
  Márton határok nélkül

  Az ősz Burgenlandban az ínyencek időszaka. Szeptembertől decemberig tart a Gans Burgenland sorozat, amely a libaétkeket helyezi a középpontba. Márton nap tájékán ehhez kapcsolódik a Martiniloben borfesztivál. A két programban Burgenland szerte gasztronómia események sorát rendezik.

 • cikk kép
  A sziget, ahol sosem volt háború

  Úgy mondják, a földgolyónak egyetlen apró szigete van csupán, ahol sosem volt háború, ahol az embereknek soha nem jutott eszükbe, hogy fegyvert fogjanak. Életük olyannyira békés és kiegyensúlyozott, hogy az európai ember el sem hiszi, hogy ilyen létezhet. Pedig létezik, Indonézia egyik szigetén, Balin. Ide utazhattunk el gondolatban dr. Puskás János segítségével.

 • cikk kép

  A megújult Szent-kút festői szépségű természeti környezetben található

  A legendás csodatévő hely

  Jásd Veszprém megye északkeleti megyehatára mentén, Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megye hármas határa közelében fekvő hétszázhúsz lelkes zsáktelepülés. Átmenő forgalma nincs, vasút nem érinti.

 • cikk kép
  Az örök tavasz szigetén

  Bár minden vidék megérdemli, hogy ne csupán a legforróbb hónapokban fordítsunk rájuk fokozott figyelmet, egy hozzánk közel eső szigetcsoportot kifejezetten ajánlott a hideg évszakokban látogatni.

Magazinok