• cikk kép

  Természeti szépség, kulturális hagyományok, könnyed szórakozás elegye: Tihany

  A Balaton igazi koronája

  Tihanyról vagy Tihanyban nehéz olyan képet készíteni, amelyiken nem a bencés apátság hatalmas épülettömbje határozza meg a látványt.

 • cikk kép
  Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak vakációznak

  Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni – derül ki egy felméréséből, amelyet a Corrie-re della Sera olasz napilap közölt a külföldi turisták kedvenc olaszországi célállomásairól.

 • cikk kép

  Felfedezőséta a műemlék belvárosban és a híres Schlossbergen

  Graz: titkok a várhegy mélyén

  Ausztria második legnagyobb városa, a 250 ezer lakosú Graz különösen gazdag történelmi emlékekben és egyéb, felfedezni való értékekben.

 • cikk kép

  Hatvan országból 60 ezer látogatója van az Esterházy-kastélynak

  Vonzó a mi Versailles-unk

  Fertőd -– A "„magyar Versailles”" egyre pazarabb, évről évre van mit megcsodálni a megújuló barokk épületegyüttesben.

 • cikk kép

  Már csak négy evezőkészítő dolgozik a több száz velencei gondolásnak

  Lassan eltűnnek a régi mesterek

  Róma - Már csak négy mesterember látja el Velence több száz gondolását evezőlapátokkal –-derül ki a Corriere della Sera olasz napilapnak az ősi itáliai mesterségekről és a fiatalok mai elhelyezkedési lehetőségeiről indított sorozatából.

 • cikk kép

  Víz, múzeum, változatos állatvilág egy kör alakú szigeten

  Gran Canaria: nyaralás a kutyák szigetén

  A Nagy Kanári-sziget névadói a rómaiak, a kutya latin nevéből –- Canis -– adódóan, ugyanis az idősebb Plinius úgy gondolta, hogy a szigeten sok kutya él. Erről érdemes személyesen meggyőződni, még akkor is, ha a szigeten valószínűleg nem találkozunk több kutyával, mint más országokban.

 • cikk kép
  Új fény a barlangban

  Miskolc -– Megújult a lillafüredi Szent István-barlang világítása, a Bükki Nemzeti Park ugyanis 170 millió forintot nyert uniós pályázaton erre a célra.

 • cikk kép
  Hosszabb a Via Appia

  Róma – Új régészeti parkot nyitottak meg a nagyközönség előtt a római Via Appián. A római romokra emelt Santa Maria Nova-templomról elnevezett régészeti parkba a Via Appia ókori és mai útvonaláról is be lehet jutni.

 • cikk kép
  Csaknem 103 ezren zarándokoltak Santiago de Compostelába július közepéig

  Csaknem 103 ezren zarándokoltak Szent Jakab sírjához a spanyolországi Santiago de Compostelába az idei év első hat és fél hónapjában, vagyis hétezer-kétszázzal többen, mint 2013 első félévében.

 • cikk kép

  A lakatlan Goli otok még ma is rengeteg titkot rejt

  Bunkerekkel övezett sziget

  Rab, Goli -– Szikrázó napsütés, kristálytiszta, azúrkék vízben fickándozó halak, végtelen nyugalom: ideális helyszín a kikapcsolódáshoz, mondhatnánk, hogy ez maga a paradicsom. Akár lehetne is, ha a története nem csupa borzalom lenne.

 • cikk kép

  A nyugat-dunántúli régióban is több Szent Márton-templom található

  Savaria tiszteleg szülötte előtt

  Szombathely -– Szent Márton születésének 1700. évfordulójára készül a keresztény világ, így azok a helyek is felkészülnek 2016-ra, ahol róla elnevezett templom van. Kitüntetett szerepe van Szombathelynek, hiszen Márton Savariában született Kr. u. 316-ban.

 • cikk kép

  Végig a városon: a vasúttól a fürdőn át egészen a Ság hegyig

  Működik a vulkán logikája

  Kemenesalja -– A nyugati Vas megye keleti felén huszonnyolc település egy bokorban –- ez Kemenesalja. És vele a Dél lágy, opálos, lankás, vonzó géniusza, természetesen Hamvas Béla nyomán. Igen, a görögös szépség. Mint amikor az érett szőlőszem húsán áttetszik a napfény.

Magazinok