• cikk kép

  A tömbházak oldalán sgrafittók őrzik a bányaszhagyományokat

  Kisváros a Vértes szívében

  Északnyugatról a Vértes hegység öleli körbe, a festői szépségű kisváros, Oroszlány mégis hiányzik a magyar turistalátványosságok sorából. Pedig a csendes településtől néhány kilométerre, Majkon a Kamalduli Remeteség épületegyüttesében a némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató.

 • cikk kép
  Mégis épülhet újabb felhőkarcoló Párizsban

  A francia főváros közgyűlése mégiscsak megszavazta kedden a Tour Triangle (Háromszög-torony) nevű, 180 méter magas felhőkarcoló megépítésének tervét, amelyet Anne Hidalgo szocialista főpolgármester a kezdetektől támogatott. Negyven év után ez lesz az első ilyen jellegű építkezés a francia fővárosban.

 • cikk kép

  Túra a legendás cseh sör titkainak nyomában – gyakori korsóemeléssel

  Ahol a folyékony kenyér terem

  Szeretjük a sört. A hideg, habzó, frissítő ital különösen nyáron esik jól. A hazai sörfesztiválokon sokféle sörfajtát kóstolhatunk, ám az igazi sörbarátok hosszabb túrára is vállalkoznak, hogy kedvenc italukat a sörfőzés autentikus helyein élvezhessék. Irány Bohémia, a cseh sör hazája!

 • cikk kép
  A szénbányászat bölcsője - Szabadtéri ipar- és technikatörténeti múzeum Ajka-Csingervölgyben

  Ajkán a csingervölgyi Molnár Gábor parkerdőben található Magyarország első szabadtéri technikatörténeti múzeuma. A Bányászati Múzeumot 1965. augusztus 6-án avatta fel dr. Faller Jenő, a soproni Központi Bányászati Múzeum igazgatója.

 • cikk kép

  Egykor még a Magyar Királyság része volt, ma már Szlovéniához tartozik

  Történelmi magyar emlékek

  Közel ezer éven át volt Magyarország része a Muravidék, emiatt számos olyan emlékhelye maradt fenn, amely erős szálakkal kötődik a magyar történelemhez.

 • cikk kép

  A sorscsapások ellenére virágzó történelmi várossá vált az évszázadok alatt

  Európa barokk gyöngyszeme: Eger

  Eger Heves megye és az Egri járás székhelye. A Mátra és Bükk hegység között, az Eger-patak völgyében, közvetlenül a Bükk délnyugati lábánál fekszik ez a csodás város.

 • cikk kép
  Éjszaka Mini Magyarországban

  Szarvas - A Múzeumok éjszakája országos szinten is egyik leglátványosabb programját állította össze a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum.

 • cikk kép
  Egyiptom, mint Földünk egyik legvarázslatosabb nyaralóhelye (x)

  Ahol a modernitás és tradicionalitás ötvöződik...

 • cikk kép
  Miami: celebkukkolás motorcsónakból és sült krokodilhús papírdobozból

  Biztos sokan emlékeznek Will Smith slágerére, amelynek klipjében Miami az őrült bulik, a luxus- autókban dübörgő rapzene és a pálmafák alatt koktélt szürcsölgető modellek szinonimája. Néhány csattogó állkapcsú hüllő társaságában alighanem átértékeli a floridai városról alkotott képet az utazó. Jó értelemben.

 • cikk kép
  Harkány, a mesés kisváros délen

  Az Európa-szerte ismert gyógyhely, Harkány Magyarország délnyugati részén fekszik, 25 km-re Pécstől és 10 kilométerre a horvát határtól. A Villányi-hegység lábánál, északi szelektől védve, festői környezetben, Siklós vára és a Villányi borvidék tőszomszédságában helyezkedik el.

 • cikk kép
  Párosan szép az élet Bécsben

  Bécs - Vegyes és egynemű emberalakpárok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben. Ezzel is a toleranciáért és a nyitottságért emel szót az osztrák főváros.

 • cikk kép
  Magyar fesztivál Moszkvában, a Gorkij parkban

  Moszkva - Magyarország plusz címmel fesztivált rendeztek az orosz fővárosban az Oroszországi Magyar Kulturális Napok keretében.

 • cikk kép

  A Csinger-patak mentén a megújulás számtalan jelét fedezhetjük fel

  Hegyen, völgyben, Bakonyalján

  Ajka – A településrész lokálpatriótái azt szeretnék, hogy a szépséges völgy újra élettel töltődjön, főútja burkolatot, járdát kapjon, lakóházai, ipari műemlékei megújuljanak, tartalommal töltődjenek, hogy igazi turistacsalogató látvány lehessen.

 • cikk kép
  Elvehetik a gyereket a nyaraláson?

  Szombathely– Az utazásra nem csak egészségügyileg, de dokumentumokkal is fel kell készülni. Nagy bajba kerülhetünk, ha valami otthon marad.

 • cikk kép
  Káli-medence, a magyar mediterráneum - Vulkánok, vizek, kövek, romok, őshonos állatok különös gyűjteménye

  A mi mediterráneumunk. Sokan csak így hívják. Ide születők, ide költözők, ide vágyók. Tősgyökeresek, betelepülők és nyaralni vissza-visszatérők.

Magazinok