Utazó

 • cikk kép

  A csodálatos fekvésű, látnivalókban gazdag település elbűvöl

  Porto, az egykori főváros

  Porto emberi léptékű város mesés fekvéssel, Portugália északi részén. Egykori főváros, aztán rangját Coimbra, majd Lisszabon vette át. Ám patináját, ódon hangulatát megőrizte. Meg persze remek borait.

 • cikk kép
  Magyar emlékek Párizsban

  Párizs - A francia fővárosba nem lehet eleget menni. A belvárosban az európai századok épített csodáit keressük, a külsőbb kerületekben a híres parkokat, kerteket, modern negyedeket. A hazai látogató pedig az előtte járó magyarok lábnyomait.

 • cikk kép
  Királynak érezhetjük magunkat a kis Mecsek-aljai település parkjában

  A kis Mecsek-aljai község talán az egyik leglátogatottabb falu az országban. Köszönheti ezt annak, hogy a közel kilencszáz lakosú és csaknem hétszáz éves településen egy idő óta újraéledt a történelem, új értelmet kapott a reneszánsz életérzés a helyi élménybirtokon.

 • cikk kép
  Fényben fürdő templom

  Budapest - A Belvárosi plébániatemplom új látványossággal lepi meg a Budapestre látogatókat és az ott élőket.

 • cikk kép
  A ménesbirtok tette híressé

  Történelmi mércével csak egy szempillantás, ám ha egy tevékeny emberi életet veszünk alapul, nagyon is elismerésre méltó az az út, amely a mai Bábolna kialakulásához vezetett.

 • cikk kép
  Hátborzongató látványosság: emberi csontokkal „bútorozták be” a kápolna belső terét

  A közép-csehországi Kutná Horában található sedleci osszárium szinte egyedülálló látványosság, évente több mint negyedmillió látogatót vonz.

 • cikk kép
  Hagyomány és macskakő

  Ritkán lát az ember annyi színes házat egymás hegyén-hátán, mint Elzászban. Közülük is Colmar méltán pályázhatna az egy főre eső leggazdagabb színkavalkád cím elnyerésére. A színeknél csak a terület történelme kaotikusabb.

 • cikk kép
  A napfény és a kultúra városa

  A szürke téli napokon szívesen álmodozunk napfényes, meleg tájakról, s nem is kell távoli földrészekre varázsolni magunkat, itthon is megtaláljuk azt a helyet, ahol évszázadok óta a legtöbbet süt a nap.

 • cikk kép
  Megőrizte a főúri világ hangulatát

  Az erdők ölelte füzérradványi Károlyi-kastély kívülről a romantika, az eklektika hangulatát őrzi, ám pompás termeiben hamisítatlan itáliai reneszánsz és kora barokk belsőépítészeti részletek fogadják a látogatókat.

 • cikk kép
  Kaland smaragdvárosban - Brüsszel olyannyira színes és ragyogó, mint maga a drágakő

  Brüsszel - Van egy város, nem túl messze a magyar földtől, ahol, legyen akármilyen „különc” az ember, biztos nem fog kilógni a sorból. A belga metropolisz multikulturális világában mindenki megtalálja a helyét.

 • cikk kép
  Feltárulnak a keleti kultúra csodái

  Angkor, az ősi khmer templomváros még akkor is óriási meglepetést okoz, ha úgy érezzük, az útikönyvek alapos tanulmányozása alapján nagyjából tudjuk, hova is érkezünk. Minden képzeletet felülmúló élmény a történelem mélységes kútjába pillantva felfedezni a keleti kultúra hamisítatlan csodáit.

 • cikk kép
  Körös, ciprusok, makettek - A Szarvasi arborétumban kirándultunk

  A Szarvasi arborétumot egyesek csak Pepi-kertként ismerik, sokan pedig a létezéséről sem tudnak. Pedig a folyamatosan fejlődő, egyre több attrakciót kínáló 82 hektáros terület igencsak érdemes a látogatásra.

 • cikk kép
  Groznjant a hazai és külföldi alkotók beköltözése mentette meg

  Az Isztriai-félszigeten tett kirándulások során az utazó szemébe tűnik, hogy vannak olyan kistelepülések, ahol szinte megállt az idő néhány száz éve.

 • cikk kép
  Mohács a kötelező zarándokhely

  Mohácsról mindenkinek fő nevezetessége, a busójárás jut eszébe. A város napjainkban dinamikusan fejlődő járási székhely, Történelmi Emlékhelye kötelező zarándokhely minden magyar számára.

 • cikk kép
  Kerékpártúra kezdőknek - A szőlőbirtokok és a pincék az év minden szakában lenyűgözőek

  A csípős hidegben, de a zord tél beköszönte előtt érdemes a friss levegőn átmozgatni az izmainkat. Erre kiválóan alkalmas a dél-zalai dombokat bejáró, rövid, ám annál izgalmasabb kerékpártúra.

 • cikk kép
  Egy jó útipatika aranyat érhet nyaraláskor

  Ha valaki utazásra készül, akkor arra érdemes idejében felkészülni, egy jól összeállított útipatika jól jöhet baj esetén. Különösen igaz ez, ha külföldre utazunk. De mit érdemes magunkkal vinni - erre a kérdésre kerestük a választ dr. Dudus Balázs szakgyógyszerész, patikavezető segítségével.

 • cikk kép

  A dél-zalai táj mesés panorámája - A fővárosi túravezető a természeti környezetet látva szerelmes lett a vidékbe

  A dombok között megbúvó pincék öleléséből kivételes panorámában gyönyörködhet a bakancsos túrázó, ha nyakába veszi a dél-zalai tájat.

 • cikk kép
  Gazdag épített és szellemi örökség, aktív pihenési lehetőségek Pápán

  Pápa - Egy kicsit mindenki pápai - tartja a mondás Pápán és környékén, aminek érdemes is utánajárni a nagy múltú, számos kulturális és szabadidős programot kínáló csaknem 32 ezer fős bakonyaljai településen, melyet Magyarország egyik legszebb barokk stílusú városaként tartanak nyilván.

 • cikk kép
  Egy kávé Zsókával - csakis olaszosan!

  Az olaszországi élmények, ízek, hangulatok és illatok örök élménnyel ajándékozták meg a magyar háziasszonyt. Az olasz kávék köztudottan finomak.

 • cikk kép
  Kaland a messzi északon – sarki fény, jéghotel, motoros szán és rénszarvas pörkölt

  Ifjú korban még könnyen megy: hirtelen elutazni valahová, ahova nagyon szeretnénk. Van, aki évekig dédelget egy ilyen vágyat, van, aki nem vár semmire, hanem cselekszik: megy az álmai után. Tóth S. Annával beszélgetünk, aki látni akarta a sarki fényt.

Részletes műsorMűsorok betöltése...