• cikk kép

  Európa leszorult a dobogóról, a negyedik Stockholm, az ötödik Amszterdam lett

  Tokió a legbiztonságosabb város

  Tokió – Egy felmérés szerint jelenleg a világ legbiztonságosabb városa Tokió. A második és harmadik helyen is ázsiai városok állnak, a legbiztonságosabb európai város, Stockholm a negyedik.

 • cikk kép
  Az olajipar bölcsőjében - Zala egykori kincsének bemutatása természeti szépségek között

  Bázakerettye - A tavasz már a kertek alatt van, hamarosan indulhatnak a nagy túrázások. Az egyik lehetséges célpont a magyar olajipar bölcsője, Bázakerettye és térsége lehet, mely számos látnivalót kínál.

 • cikk kép
  A csodálatos Erdély - Varázslatos természeti környezet történelmi látnivalókkal

  Nagyvárad, Kolozsvár, Békás-szoros, Csíksomlyó, Tordai sóbánya, Gyilkos-tó, Parajd, Korond és Farkaslaka: csak néhány varázslatos helyszín a sok közül, ami bűvöletbe ejti az Erdélybe utazót. A táj szépsége mellett a magyarok közvetlensége, a jellegzetes ételek és a finom pálinka is marasztalja a turistákat.

 • cikk kép
  Az emberi továbbélés legfőbb jelképe mindörökre a World Trade Center marad

  A New York nevezetességeivel történő ismerkedés céljából repülővel, vonattal, metróval, kisbusszal, városlátogató busszal, személygépkocsival egyaránt utaztunk.

 • cikk kép
  Népszerű a lillafüredi erdei vasút

  Lillafüred – Több mint 221 ezren utaztak az Lillafüredi vasúton tavaly, 25 ezerrel többen, mint 2013-ban. Ez az utolsó tíz esztendő legjobb eredménye.

 • cikk kép
  Újjáéledt néphagyomány

  Február közepén nem csak az idei nagyböjt kezdődik el, hanem a 10. újkori torkos csütörtök is. Ez a nap arról szól, hogy a jelentkező éttermek 50 százalék kedvezményt adnak a számla végösszegéből, azonban ez a kivételes ünnep egy szerteágazó néphagyományt takar.

 • cikk kép
  Radenci nemcsak termálfürdőjéről, de ásványvízéről is híres

  Radenci – A Mura folyó jobb partján, az osztrák határ mentén található szlovén kisváros csodálatos zöldövezetben és pompás szőlőskertek között fekszik.

 • cikk kép
  Nádasdyak: Az ősök biztatása

  Nádasdladány - Az Emléknyitogató egyesület sétaúton mutatta be a Nyitott templomok napján a csaknem 200 éves, klasszicista stílusú református templomot, az 1883–-1885 között épült historizáló-neogótikus, vörös tégla burkolatú Szent Ilona-templomot és a Nádasdy-kastély-kápolnát a vizitálóknak.

 • cikk kép
  Tihany – kis hóval, sok jéggel

  Csodálom, hogy a Teljesítmény Túrázok Társasága (TTT) nem írt még ki soha díjat az örök küzdőknek, akik hiába is adják alább mondván: „25 km sok, legyen 20, na de az is sok volt legutóbb, legyen inkább csak 15", aztán azt sem tudják szintidőn belül teljesíteni, de csak elindulnak újra és újra – már pedig én határozottan várományosa lennék e díjnak!

 • cikk kép
  Nemzeti parkokban, természeti kincsekben gazdag ország vagyunk

  Nem is gondolnánk, hogy ebben a kis országban milyen gazdag és változatos a természet! Erdő borította hegyek, lágy dombságok, szikes puszták, szélesen hömpölygő folyók, ritka növény- és állatfajok, csodás barlangok, megannyi különlegesség, amit látni kell. Remek családi program nemzeti parkjaink valamelyikét felkeresni.

 • cikk kép

  Egy emberléptékű főváros a természeti csodák országában, Norvégiában

  A vikingek és a modernitás

  A viking örökség és a modernitás találkozásának színhelye Norvégia fővárosa. A mintegy 600 ezer lakosú Oslo emberléptékű, főbb nevezetességeit, tipikus turistalátványosságait akár egy hetes ott-tartózkodással is feltérképezhetjük.

 • cikk kép
  Innsbruck: az Alpok ölelésében

  Innsbruck - Az Alpok ölelésében, az Inn folyó partján fekszik Innsbruck, Ausztria Tirol tartományának székhelye.

 • cikk kép
  Vegyészmérnökből idegenvezetővé képezte magát - Az évek során beutazta a Földet

  Veszprém - Ismeretségünk nem mai keletű, egyetemi éveim emléke. Chikán András volt Veszprémben az első diákrektor, én pedig neki köszönhetem hivatásomat, az újságírást. Régóta idegenvezetőként dolgozik. Most éppen Mexikóba visz turistacsoportot.

 • cikk kép
  A rózsaszín tó

  A Hillier-tó furcsa színével a világ egyik legkáprázatosabb természeti csodája.

 • cikk kép
  Zarándokvonattal híres kegyhelyekre

  Budapest – Lelki megújulásunkért! jelmondattal szerveznek idén zarándokvonatokat a MÁV-START Zrt. közreműködésével.