Utazó

2015.07.23. 14:32

Augusztus 20 szállás ajánlata: fedezze fel a Balaton látnivalóit! (x)

Ha nyári kikapcsolódásról van szó, akkor legtöbben legalább egyszer felkeressük a Balatont, amely minden korosztály számára remek választásnak bizonyul.

A „magyar tenger” sokunk emlékei között szerepel, és az éjszakai fürdőzések, a gyerekkori táborozások mellett a part romantikus séták és persze zenés fesztiválok színtereként is számon tartott. Családdal, vagy baráti társasággal is szívesen visszatérünk a Balaton valamelyik üdülővárosába, és élvezzük a mára igényesen kialakított strandok és élményfürdők kínálta lehetőségeket. Augusztus 20 szállás kínálata iránt érdeklődve is megéri körülnézni a tó környékén, ugyanis ekkortájt szinte mindenhol szabadtéri rendezvények és programok várják a turistákat. Emellett természetesen történelmi, kulturális nevezetességek is szép számmal megtalálhatóak a Balaton nagyvárosaiban, így akár egy körutazással is egybeköthetjük a hosszú hétvégét.

Apátság és levendulamezők Tihanyban

Az északi part nagyobb nevezetességei között a Balatonfüred környékén megtalálható Tihanyi apátság mindenképpen megér egy délutánt. A félsziget már tájképi megjelenésével is páratlan élményeket kínál, de az 1055-ben épített bencés apátság a tó fölé magasodva szintén rendkívül szép látványt nyújt. Szélmentes, csendes időben a Visszhangdombon kipróbálhatjuk, hogy valóban létezik-e a híres tihanyi visszhang, de a parton akár gyűjthetünk „tihanyi kecskekörmöt” is, ami tulajdonképpen egy kagyló maradványa. A Külső-, és a Belső-tó mellett a csapadékos időszakban a  Rátai-csáva is szerepet játszik a félsziget életében, de a nyáron megrendezésre kerülő Levendula Fesztivál is sokakat vonz a területre.

Túra és borozás Badacsonyban

A 437 méter magas Badacsony-hegy szinte már-már a tó jelképének számít. A tapolcai medence legmagasabb tanúhegyére remek program felkapaszkodni, egy idő után pedig a kövezett út helyett meredek kaptatók vezetnek a szőlőskertek végében. Fentről remek kilátás nyílik az egész déli partra és a tóra, visszafelé pedig érdemes megpihenni valamelyik borászatnál, ahol jobbnál-jobb borokat kóstolhatunk a pincék hűvösében. Augusztus 20 szállás lehetőségei között érdemes szétnézni a Badacsonyban megtalálható ajánlatok közt is, hiszen így egy hosszúra sikerült borozás után sem kell autóba ülni.

Hazánk legnagyobb barokk kastélya Keszthelyen

Napjainkban múzeumként és konferencia központként üzemel a keszthelyi Festetics kastély, de kastélyparkjában sokszor megrendezésre kerülnek színházi előadások, sőt, akár zenés éjszakai kastélylátogatásban is lehet részük azoknak, akik a terület mellett teszik le a voksot. Az utisugo.hu azt szokta javasolni az érdeklődőknek, hogy augusztus 20 szállás kapcsán előre érdeklődjenek a megrendezésre kerülő programokról, így a helyszínválasztásnál ezt már alapvetően szem előtt tudják tartani.

Cikkünkben a teljesség igénye nélkül említettünk néhány olyan népszerű helyszínt, ahol a nyár és augusztus 20 környéki időszak folyamán szinte biztos, hogy talál majd kedvére való programot. A Balaton idegenforgalmi kínálata ennél természetesen jóval szélesebb, hiszen Siófok zenés rendezvényei, az északi part kalandparkjai, Balatonfüred élményfürdője, vagy a szintén a környékben elterülő Hévízi-tó szintén remek lehetőségeket kínálnak arra, hogy a tavasztól őszig terjedő időszakban kikapcsolódjon, és új energiákkal teli térjen vissza a mindennapi teendőkhöz. Szálláshely választás alkalmával is többféle lehetőség áll rendelkezésére, így a minden luxust kínáló wellness hotelek mellett a nyaralást szerényebben kihozni kívánók is válogathatnak igényes apartmanok, vendégházak kínálatából. Bár a strandbelépők folyamatosan emelkednek, de ezért cserébe minden korábbinál igényesebb tóparti strandokon fürdőzhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!