Utazó

2015.12.05. 10:32

Christkindlmarkt: a bécsi vásár a családokról a családoknak szól

Bécs - A karácsonyi vásárt egyszer látni kell. Aki pedig advent idején ellátogat az osztrák fővárosba, az könnyen lehet, hogy oda újra visszatér. No, nem feltétlenül vásárlási szándékkal, hanem azért, mert magával ragadja az a hangulat, amely a programokat jellemzi.

Béres Zoltán

Bécs különböző városrészeiben karácsonyi vásárok sorát rendezik az adventi időszakban. Ezek egy része karácsony után átalakul szilveszteri, újévi vásárrá. A legnagyobb és legismertebb karácsonyi vásár a Városháza előtt megrendezett Bécsi Adventi Varázslat, amely évente mintegy hárommillió látogatót vonz Ausztriából és külföldről. Nagyon kedvelt a magyarok között. Az idei Christkindlmarkt elsősorban a családokról, családoknak szól. A gyerekeket Jézuska-műhely, Jézuska-expressz, Mennyei Postahivatal és jászolkiállítás várja, közben pedig szüleik csaknem 150 stand kínálatából válogathatnak, amelyek a kulináris élvezetek mellett változatos kézműves ajándéktárgyakat és karácsonyfadíszeket is kínálnak. Péntekenként, szombatonként és vasárnaponként délután osztrák, európai és amerikai kórusok adnak karácsonyi koncerteket.

A legnagyobb és legismertebb vásár a Bécsi Adventi Varázslat 
Fotó és szerző: Béres Zoltán

A Rathausplatz előtti vásárhoz képest méretében sokkal kisebb, de ugyancsak hangulatos vásár található a Schönbrunn-nál. A vasiak, miután ebből az irányból érkeznek be a városba, rendszerint itt kezdik a vásárlátogatást. Itt hatvan standon kínálnak osztrák kézimunkákat, és egyéb, természetes anyagból készült, autentikus művészeti alkotásokat, játékokat és karácsonyfadíszeket. A schönbrunni vásár hangulatáról a karácsonyi sütemények, édességek és a puncs friss illata, valamint kórusok karácsonyi dalokból összeállított műsora gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!