Utazó

2015.06.10. 11:53

Egyiptom, mint Földünk egyik legvarázslatosabb nyaralóhelye (x)

Ahol a modernitás és tradicionalitás ötvöződik...

Egyiptomi utazásuk során nem kizárólag a terület lélegzetelállító építészeti emlékeit, a Nílus mentén fekvő ország ókori időkig nyúló többezer éves történelmét és sajátos kultúráját ismerhetjük meg, de Földünk egyik legvarázslatosabb országaként  Egyiptom természeti szépségeinek köszönhetően is – melyeket a színes korallzátonyok és hajóroncsok kiváló búvárkodási lehetőségeket biztosító világa csak tovább fokoz – garantáltan elvarázsol minden ide látogató turistát. Általánosságban elmondható, hogy az egyiptomi nyaralás szerelmeseit a fentieken túlmenően az igen kellemes klíma és a környezet nyújtotta természeti szépségek mellett Sharm el Sheikhtől Hurghadáig minőségi wellness-központok is segítik a szürke hétköznapokból való kizökkentésben. Egyiptom varázslatos ókori épületei, kultúrája, tengerpartjainak hosszú és homokos strandjai életre szóló élményt biztosítanak minden ide látogató kikapcsolódni vágyónak.

Az időjárási viszonyokról és a tengerparti fürdőzés lehetőségeiről általában

Egyiptom éghajlata sivatagi, amely egyértelműen meleg és száraz klimatikus viszonyokat jelent. A nagymúltú ország Vörös-tenger menti területein a Startutazas.hu szerint a nyári időszakban a hőmérséklet 30 és 41 Celsius fok között ingadozik, amelyek közül a június, július és augusztus hónapokban kimondott forróság köszönt az üdülőövezetre. A búvárkodás szerelmeseinek nem árt tudniuk, hogy a Vörös-tenger partján a kristálytiszta tengervíz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas fürdőzésre és  búvárkodásra. Az egyiptomi nyaralást választók közül azoknak, akik a tengervízből a fürdőzés után még mindig nem kaptak eleget, jó ha tudniuk, hogy az infrastruktúrálisan páratlanul kiépült egyiptomi üdülőövezetek többségében hajóbérlési, vízisízésielési és nem utolsó sorban vitorlázási lehetőségünk is van.

Sharm el Sheikhtől Hurghadáig

A közelmúltban még kizárólag közismert halászfaluként elhíresült egyiptomi Sharm el Sheikh, modern korunkban nem csak a Sínai-félsziget szinte legkiterjedtebb települése, hanem Egyiptom mesés világának regénybe illő természeti szépségéről is elhíresült üdülőövezete.  Jóllehet az egyiptomi  Sharm el Sheikh az egzotikus kiapcsolkódásra vágyó nyaralás szerelmeseinek legkeresettebb központja, ám ez nem mindíg volt így, ugyanis az egyiptomi vezetés csupán négy évtizeddel ezelőtt kezdte el a helyi turizmus feltételeinek kiépítését. Ugyanez érvényes a Kairótól néhány száz kilométerre fekvő Hurghada  üdülőövezetre is, amely a turista irodák egyöntetű véleménye szerint Sharm el Sheikh mellett a másik legfelkapottabb nyaralóhely egész Egyiptomban. Sharm el Sheikh és Hurghada az egyiptomi nyaralás szerelmeseinek kétslégtelenül az a világa, ahol minden feltétel adott a – homokos tengerparti fürdőzés önmagában is páratlan élményt nyújtó varázsa mellett – aktív és rendkívül tartalmas kikapcsolódáshoz. A rengeteg kulturális látnivaló, a szolgáltatásaikat tekintve kifogástalan szállodák homokos tengerpartjai, az egyiptomi üdülőövezetek pezsgő éjszakai életének jellegzetességei, a Sharm el Sheikh és Hurghada felemelő városrészeiben a turistákat nyitott kapukkal váró bárok, éttermek – ahol egyébiránt az egyiptomi gasztronómiai ízvilág megismerésére is lehetőségünk van – ,szórakozóhelyek és tradicionális jellegzetességű boltok azok, amelyek egyiptomi nyaralásunk alatt feledhetetlen élményt nyújtanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!