Utazó

2016.07.23. 07:23

Hollywoodba érkezve élvezheti az izgalmas világot az egész család

Castelnuovo del Garda - A magyar közönség körében kevésbé ismert, pedig gyermekes családoknak számos látványos kikapcsolódási lehetőséget kínál Észak-Olaszország második legnagyobb szórakoztató létesítménye, a Movieland Park.

Némethy Mária

Aki a nyári vakáció idejére úti célként kitűzte Velence és Verona mellett a Garda-tó megtekintését is, ráadásul kisebb vagy nagyobb gyerekekkel együtt nyaral arrafelé, ne feledje: ott van karnyújtásnyira Olaszország első számú, egyetlen olyan parkja, amely teljes egészében a rejtelmes, titkokkal teli és izgalmas hollywoodi mozi világába kalauzolja a látogatókat. Ha szereti, ha nem az álomgyár filmjeit, a gyerekeknek igazi öröm a megtekintése.

Itt úgy telik el egy nap, hogy a végén fáradtan arra gondol az ember: lett volna még látnivaló, ez meg az sajnos kimaradt. A családi élményeket össze lehet úgy válogatni, hogy vagy több korosztálynak egyszerre legyen megfelelő, de ha kicsi gyerekekkel vagyunk, akkor szelektíven nekik jelentsen jó szórakozást, ha nagyobbakkal, akkor pedig nekik.

Sztárokkal készülhet fotó. Asterix és Obelix is ott járkál az utcán
Fotó: Némethy Mária

Számítani kell arra, hogy nemcsak nézői, de részesei is leszünk ennek a különleges, álomszerű, színes világnak Pontosabban szereplői. Mert miközben élethűen zajlanak az attrakciók (Magma, Terminator 5D, The Horror House, Hollywood Tower, X-City, U-571 tengeralattjáró szimulátor), egyszer csak rajtaütésszerűen bevonnak abba nézőket is. Emellett Zorro legendája, Rambo Show teszik izgalmassá a napot. Pihenésként a kicsik őslények vontatta vizes járgányokon utazhatnak - de amúgy még rengeteg játéklehetőség közül választhatnak -, a nagyobbak megbámulhatnak hatalmas amerikai autókat, az utak valóságos cirkálóit az 50-es, 60-as évekből.

Egyébként több helyszínen olyan érzés is hatalmába kerít bennünket Movielandban, hogy régi filmek kulisszái között járkálunk. Az már hab a tortán, hogy egyszer csak teljesen meglepetésszerűen az utcán szembe jön velünk Marylin Monroe, Antonio Banderas, Sylvester Stallone vagy Arnold Schwarzenegger. És még nagyobb hab, hogy melléjük egy rövid filmjelenet „forgatására" is beállhatunk, készülhet az örök életre szóló fotó.

Ez Észak-Olaszország második legnagyobb szórakoztató létesítménye a Movieland Park. Bent valóságos időutazást él meg az egész család ott a Garda-tó partján.

Aki egyénileg utazik oda Vas megyéből, autóval Castelnuovo del Gardát célozza meg. Körülbelül hét órás az út, az A2 és E55-ös autópályán, Grazon, Velencén, Veronán keresztül ér oda, vagy repülővel egyenesen Veronába utazzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!