Utazó

2016.09.28. 19:38

Kellemes meglepetés az őrségi túrázók számára

Őriszentpéter- Amikor 1981-ben meglepő gyorsasággal megszüntették a Körmend – Őriszentpéter - Muraszombat (murai) vasutat, felszedték a síneket és a töltés jó részét is.

Civil Tudósítónktól

A még megmaradt pályatest még romos állapotban is alkalmas volt arra, hogy gyalogosan sétálva - némi nehézséggel is - gyönyörű kirándulást tegyünk egész Dávidházáig. Barátainkkal tervezgettük, hogy javítgatunk ezen a gyönyörű tájon vezető régi vasúttöltésen, de a megvalósításhoz kevesen voltunk.Aztán jött a meglepetés.Őriszentpétertől Dávidháza felé, úgy négy kilométeres szakaszon kellő alapossággal kiépítették, még bicajjal is járhatóvá tették ezt az útszakaszt.A csodálatosan szép környezet kitűnően alkalmas arra, hogy útközben gombát, fekete szedret vagy mogyorót szedjünk.Ez egy újabb élmény az őrségi túrázók számára és köszönet az elvégzett munkáért!Talán lesz lehetőség arra is, hogy egészen a határig történjen felújítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!