Utazó

2015.10.14. 10:13

Kuba: a szivartól a művészetig (x)

Ha Kubáról hallunk, a legtöbben egyből a kubai szivarra asszociálunk, hiszen világszerte nagy hatást gyakorolt a dohánykedvelőkre.

Azonban ne felejtsük el azt sem, hogy Kuba nem csak a dohányültetvényeiről híres, hanem az olyan közkedvelt üdülőhelyeiről is, mint például a Playa Ancón.

Kuba déli részén helyezkedik el, ahol a legfinomabb homok borítja a Karibi tenger partját. Nagyon jó Last Minute ajánlatokat találtunk azok számára, akik most kaptak kedvet egy kis kikapcsolódáshoz. Ezen felül All-inclusive csomagot is néztünk, így hát aki ide szeretne jönni, azt több hotel is várja, különböző ajánlatokkal. Egy 10 éjszakás csomag Havana és Varadero látogatásával költsége például 229.900 Ft-tól kezdődik.

A közelben lévő Cayo Blanco szigetrészen lehetőség van a búvárkodásra, és, hogy a gyerekek se unatkozzanak, a delfinekkel együtt való úszkálás felejthetetlen élményt biztosít nemcsak a fiatal, de az idősebb korosztály számára is.

Aki mégis inkább a dohányültetvényeket szeretné közelebbről látni, annak kötelező ellátogatnia az Alejandro Robaina Dohányültetvényre, ahol már néhány éve szívesen fogadják a turistákat is, hiszen egy 25 perces körúttal várnak minden szivar rajongót. A túra végén egy kis kávéházban lehet megpihenni, ahol minden vendég egy szuvenír szivart kap. A dohánytermesztés október és február között történik, ebben a periódusban napi szinten vezetik körbe a vendégeket. Ha tehát a kubai szivar kulisszái mögé szeretnél betekinteni, akkor a Vuelta Abajo régió egy olyan úticél, ami mellett semmiképp sem haladhatsz el anélkül, hogy részt vennél a 25 perces bemutatón.

Kuba nagy művészeti kultúrával rendelkezik, ezért aki múzeumokat szeretne látogatni, az úgy készüljön, hogy legalább egy fél napra szüksége lesz, hogy végigcsodálja az időszámításunk előtti időkből készült, három emeletnyi műemlékeket: római mozaikok, görög edények, valamint spanyol és angol festővásznak várják az érdeklődőket. Mindezek a Museo Nacional de Bellas Artes (Arte Universal) részlegen találhatóak, azonban van egy másik épülete is, a Museo Nacional de Bellas Artes (Arte Cubano), ami csakis a kubai műalkotásoknak ad otthont. Olyan híres művészek alkotását csodálhatjuk itt meg, mint Guillermo Collazo, akit az első híres kubai művésznek tekintenek, továbbá Rafael Blanco az ő meseszerű festményeivel és Wilfredo Lam, akit Picassohoz hasonlítanak.

Minden téli utazónak ajánljuk Kuba derűs, egyedi világát!

Kubai üdülések 2015-re

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!