Utazó

 • cikk kép
  Nincs messze a paradicsom: Gran Canaria

  Nem vitás, Gran Canaria megér egy hetet. Sőt, akinek sok ideje van, annak akár többet is.

 • cikk kép
  Thermal Hotel BALANCE**** Lenti - Négy ország határán - Kirándulások tökéletes kiindulópontja (x)

  Az ország dél-nyugati csücskében, a zalai dombok között, a szlovén-osztrák-horvát határtól néhány kilométerre fekszik Lenti.

 • cikk kép
  Helyek, ahová nem visznek az utazási irodák

  Vasvár - Drimmer László és felesége, bár utazni szerető és vágyó emberek, ezt korábban nem tehették meg. Négy gyermek felnevelése volt a fontos életfeladat.

 • cikk kép
  Sokszínű város az Isztrián - A műemlékek látogatása mellett szórakozási lehetőségeket is kínál

  Porec - Gyalogszerrel érdemes elindulni és megismerni a számos kulturális és történelmi örökséget őrző tengerparti várost.

 • cikk kép
  Kunsziget egyszerre hordozza magában a történelem és az újítás szellemét

  Kunsziget - A falu lehetőségeivel tudatosan élve dolgozik azon, hogy ne csak a múlt emlékeihez tudjon vendégeket hívni, hanem a fennmaradást, a fejlődés is biztosítsák.

 • cikk kép
  Fehérvári vasiak történelmi örökségeink nyomában

  Székesfehérvár - Az autóbusz előállt, az utasok megjöttek, lehetett hát indulni. Vas megyébe, az Őrségbe, fehérvári vasiakkal és a krónikás debrecenivel a kurucok útján.

 • cikk kép
  Sirmione: Szikrázóan kék és mély víz veszi körül a festői szépségű települést

  A Garda-tó déli részének földnyelvén található kisváros a turisták kedvence. Látnivalóinak felfedezésére a legalkalmasabb a ránk köszöntő tavasz, az élet igazi ritmusát mégis az idegenforgalmi szezon, a nyár hozza el legtöbb csodálója számára.

 • cikk kép
  Kút bohókás színes szobrokkal

  Párizs - Már a tavaszi nyitányra vár a párizsi Pompidou központ közelében található Sztravinszkij-szökőkút.

 • cikk kép
  3 fokvárosi látnivaló, amit nem hagyhat ki (x)

  Fokváros az elmúlt években az érdeklődés középpontjába került, hiszen távoli, különleges úti célként várja az utazni vágyókat. Idegenforgalmi kínálata nem csak a páratlan természeti értékekben merül ki, hiszen rengeteg lehetőséget kínál a szórakozásra is. A Dél-afrikai Köztársaság déli részén elhelyezkedő várost 1962-ben holland telepesek alapították, s egykoron a keleti országok és Európa között közlekedő hajók számára volt egy állomás.

 • cikk kép
  A reptéri parkolás nem megfizethetetlen (x)

  Aki gyakran utazik repülővel, már bizonyosan ismeri a reptéri parkoláslehetőségét, így ez a cikk elsősorban azoknak szól, akik ezidáig inkább a kényelmetlenebb megoldásokat részesítették előnyben. Ki fog derülni, hogy a reptéri parkolás cseppet sem megfizethetetlen, számos társított szolgáltatással rendelkezik és kiváló opció a rövidebb távol tartózkodások esetére.

 • cikk kép
  Pécs újjászületett legendája

  Pécs megannyi látnivalója közül kiemelkedő a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed, ahol a Zsolnay család élt és alkotott.

 • cikk kép
  Felső határ a csillagos ég

  Vágyunk a magasba, miközben összeszoruló gyomorral szállunk be a felhők közé repítő gyorsliftbe, számoljuk a másodperceket, majd szédülve lépünk ki, és az elénk táruló panoráma láttán csak annyit tudunk mondani: ez hihetetlen!

 • cikk kép
  Baglyok: Szerelem első pillantásra

  Apácatorna - Mikor az utolsó templomtornyot is lezárták a környékünkön, tudtam, hogy nincs más tennivaló, mint visszatelepíteni oda a baglyokat.

 • cikk kép

  Az Iseum páratlan régészeti kiállítással várja a látogatókat

  Szombathely, a kétezer éve lakott település

  Szombathely Magyarország egyik legrégibb városa az Alpokalján, a Gyöngyös és a Perint patak mentén. Vas megyeszékhelye, közel nyolcvanezer lakossal. Nevezik a nyugat királynőjének és a parkok városának is.

 • cikk kép

  A csodálatos fekvésű, látnivalókban gazdag település elbűvöl

  Porto, az egykori főváros

  Porto emberi léptékű város mesés fekvéssel, Portugália északi részén. Egykori főváros, aztán rangját Coimbra, majd Lisszabon vette át. Ám patináját, ódon hangulatát megőrizte. Meg persze remek borait.

 • cikk kép
  Magyar emlékek Párizsban

  Párizs - A francia fővárosba nem lehet eleget menni. A belvárosban az európai századok épített csodáit keressük, a külsőbb kerületekben a híres parkokat, kerteket, modern negyedeket. A hazai látogató pedig az előtte járó magyarok lábnyomait.

 • cikk kép
  Királynak érezhetjük magunkat a kis Mecsek-aljai település parkjában

  A kis Mecsek-aljai község talán az egyik leglátogatottabb falu az országban. Köszönheti ezt annak, hogy a közel kilencszáz lakosú és csaknem hétszáz éves településen egy idő óta újraéledt a történelem, új értelmet kapott a reneszánsz életérzés a helyi élménybirtokon.

 • cikk kép
  Fényben fürdő templom

  Budapest - A Belvárosi plébániatemplom új látványossággal lepi meg a Budapestre látogatókat és az ott élőket.

 • cikk kép
  A ménesbirtok tette híressé

  Történelmi mércével csak egy szempillantás, ám ha egy tevékeny emberi életet veszünk alapul, nagyon is elismerésre méltó az az út, amely a mai Bábolna kialakulásához vezetett.

 • cikk kép
  Hátborzongató látványosság: emberi csontokkal „bútorozták be” a kápolna belső terét

  A közép-csehországi Kutná Horában található sedleci osszárium szinte egyedülálló látványosság, évente több mint negyedmillió látogatót vonz.

Részletes műsorMűsorok betöltése...