Nem csak a történelmi nevezetességeket érdemes megnézni Madridban

2017. április 12., 10:30 szerző: Tóth Sándor
komment
Madrid - A Spanyolországba utazóknak hamar feltűnnek az éttermekben, vendéglőkben függő jellegzetes formájú sonkák.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ez a fíling visszaköszön Madrid főutcáján, a Gran Víán is. A Museo del Jamón - Sonkamúzeum - üvegportálján át jól látszanak a tengeri levegőn érlelt, különleges delikateszek. Ezekből a múzeumi sonkákból, bár maga a márkanév védett, falatozni is lehet.

A Sonkamúzeum üzlet- és étteremláncot 1978-ban alapították a Luis és Francisco Munoz Heras fivérek. Az első sonkakiállító és -kóstoló helyet a Paseo del Pradón (Prado sétányon) hozták létre, így kézenfekvő volt, hogy Sonkamúzeumnak nevezzék el az üzletet. Azóta a Museo del Jamón Spanyolország egyik nevezetessége lett.

A Sonkamúzeumban megkóstolhatók a „kiállítási tárgyak" Fotó: Illisz Attila

A benne található különböző évjáratú sonkafajták magukban is kóstolhatók, de sonkából készült ételek is szerepelnek a választékban.

A spanyol sonkakultusznak vannak még más érdekességei: amellett, hogy a sonkakészítés elismert mesterség, népszerű, köztiszteletben álló embernek számítanak a sonkaszeletelők is (cortador de jamón a nevük).

Tóth Sándor

2017. április 12., 10:30 szerző: Tóth Sándor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...