Utazó

2016.01.25. 10:16

Távoli országok, amikről szinte semmit sem tudunk (x)

A távoli országok egzotikus szépsége áhítattal tölt el bennünket. Szerencsére ma már rengeteg megfizethető és akciós utazási ajánlat érhető el, amelyeknek köszönhetően olcsóbban juthatunk el ezekre a gyönyörű helyekre.

A távoli országok helyszínei egyre népszerűbbnek bizonyulnak a magyarok körében is; ez részben az olcsóbb repülőjegyeknek és az utazási irodák bővülő kínálatának tudható be, de megfigyelhető egyfajta trend is, miszerint Európa luxuspartjairól egyre többen váltanak az egzotikus helyszínekre. A csodálatos tengerparti nyaralások mellett a távoli országok nevezetességei és városai is vonzzák a turistákat. Számba vettük, mely távoli célpontok kecsegtetnek a legtöbb izgalommal és a legszebb tengerparttal.

Ha izgalmas, meglepő és tanulságos utazásra vágyunk, tűzzük ki úti célul Perut! Perut elsősorban a kivételesen gazdag inka kultúra utódaként ismerjük, de az ország ezeregy más célállomást is tartogat, amelyek felfedezése nagy kalandokat jelent. A történelmi örökség mellett a rendkívüli természeti adottságok és a népi kultúrák is figyelmet érdemelnek. A '90-es években mintegy megnégyszereződött a Peruba érkező turisták száma, de az európaiak egyelőre nem tanúsítanak különösebb érdeklődést ez a csodálatos ország irányába.

Madagaszkár egyike a világ legkülönlegesebb szigeteinek. Az anyakontinens egy leszakadt darabjáról van szó, viszont az elszigeteltségnek köszöngetően itt egészen különleges növény- és állatvilág alakult ki. Mindemellett a sziget lakói is különlegesek, hiszen a távol-keleti szigetvilágból és az afrikai kontinensről érkeztek; mára az ő keveredésükből származó társadalom lakja Madagaszkárt. A későbbi századokban erős európai, majd orosz hatás érte a szigetet. Ma rendkívül vendégszerető társadalomról beszélhetünk, viszont a beutazáshoz vízum és regisztráció szükséges.

Az utóbbi néhány évben számos olyan ország is „megnyitotta a kapuit”, amely korábban ellehetetlenítette a turisták érkezését. Ezen országok sorába tartozik Laosz is. Nemrégiben még minden Laoszba érkező turistának jelentkeznie kellett a rendőrségen, ma már ez szerencsére nincs így. Az ország északi részén található csodálatos történelmi hagyatékok látogatása még ma sem lehetséges, ugyanis a háborús időszakból megmaradt aknák miatt ez őrültség lenne. A déli országrész viszont rengeteg élményt tartogathat; elsősorban azok érezhetik jól magukat ebben az országban, akik élvezni tudják Laosz kissé múltba révedő életét.

Végül pedig számba kell vennünk a 2016-os esztendő egyik legdivatosabb célállomását, a Zöld-foki Szigeteket. A szigetcsoport felfedezése portugál hajósok nevéhez fűződik. A szigetek akkor még lakatlanok voltak, csak a 15. századot követő időben indult meg a betelepedés. Noha a szigetek nem igazán váltak alkalmassá a növénytermesztésre és az ipar kialakítására, mára a turizmusnak köszönhetően magasabb fejlettségi szintre léphetett. A Zöld-foki Szigetek természeti adottságai egészen különlegesek, nem hasonlíthatók más szigetekéhez; holdbélinek tűnő tájak, kivételes szépségű dűnék, vadregényes szakadékokkal tarkított domborzat és gazdag alpesi növényzet jellemzi. Nem csak a szárazföldön, hanem a tenger, pontosabban a tenger alatt is lélegzetelállító szépségeket kínál; a partok közelében található korallzátonyok valóságos búvárparadicsommá emelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!