Utazó

2014.09.23. 16:28

Tudja mennyibe kerül a reptéri parkolás díja? (x)

Repülős utazást tervez, és szeretne előre kalkulálni minden felmerülő költséggel?

A poggyász súlya mellett érdemes odafigyelnie olyan kiadásokra is, mint a repülőtéri parkolás díja, mely akár komoly összegre is rúghat attól függően, hol, mennyi ideig kíván várakozni az autóval, vagy mennyi ideig kívánja őrizetre bízni járművét. A Budapest Airport szolgáltatásai között többféle parkolási kategória áll az utasok, valamint az értük érkezők, őket szállítók rendelkezésére, így mindenki egyéni igényei, és persze pénztárcája függvényében választhatja ki azt, amely leginkább megfelel elképzeléseinek. A bud.hu repülőtéri parkolás kapcsán mindig felhívja azokra a tényezőkre a figyelmet, melyek függvényében alakulnak a díjak. Nézzük most, mire ügyeljen ezekkel kapcsolatban!

Amennyiben kiemelt helyen kíván parkolni, közvetlenül a terminálépület bejáratánál, akkor a Prémium Parkoló bizonyul a legjobb választásnak az Ön részéről. Az indulószinten 70, az érkezési szinten pedig 53 parkoló áll mindazok rendelkezésére, akik e téren is a legmagasabb minőségű szolgáltatás mellett tennék le voksukat. A minimális öt perces intervallum általában nem szokott elegendő lenni, ennek megfelelően érdemes a 30 percre vonatkozó 2000 forintos költséggel minimum számolni, de ezeken a kiemelt parkolóhelyeken 10-24 óráig akár 30 000 forintba is kerülhet a parkolás.

Ha nincs már hely a Prémium Parkolóban, vagy olcsóbban szeretné megúszni azt az időtartamot, amíg rokonát, barátját kikíséri a reptérre, illetve érte jön, akkor a Terminál Parkoló javasolt, amely összesen 25 méternyire helyezkedik el a termináltól, és 749 hellyel áll rendelkezésre. Mivel árai több napra számolva sem túl magasak, így megéri mellette dönteni akkor is, ha hosszú hétvégére utazik külföldre, egy rövid városnézés erejéig. A 10-24 óráig felszámolt 7000 forintos költségre naponta plusz 4000 forinttal kell számolni, tehát a Prémium Parkolónál sokkal kedvezőbb a lehetőség, és még eléggé a terminál bejáratánál is helyezkedik el a parkoló.

Kényelmes, takarékos megoldást kínál a Business Parkoló, amely magas színvonalon áll rendelkezésre. Napidíj megfizetésével parkolhat minibusszal kétpercnyire a termináloktól, melyeket ingyenesen vehet igénybe. Amikor megérkezik a reptérre, csak hívnia kell a minibuszt, amely elszállítja Önt a parkoló járművéhez. Ezután harminc perc áll rendelkezésére, hogy elhagyja az őrzött parkolót. Az első nap 9000 forintba kerül, majd lépcsőzetesen csökkennek a díjak. Egy hétnapos parkolás például 24 ezer forintos áron érhető el az extra biztosítással védett területen.

Azok számára, akiknek nem jelent gondot a 3-5 perces séta a terminálig, a Holiday Plus Parkoló ajánlott. A 175 méteres távolságra levő parkoló 500 hellyel várja a repülés előtt állókat. A nyolc napos családi pihenés idejére már 10 000 forintért elérhető itt a parkolás, de ha kevesebb időtartamról van szó, akkor például 3 napra 7500 forintba kerül az autó őrzése.

Szintén hosszú távú parkolási lehetőséget biztosít a Holiday Parking, mely a többihez képest kifejezetten olcsónak bizonyul, így hosszabb külföldön tartózkodás idején is megállja helyét. A többihez hasonlóan kamerával, rendszám-felismeréssel és extra biztosítással védett terület 6-10 perc sétával érhető el a termináloktól, és 7-8 napos tartózkodás esetén is csak 9000 forint lesz a fizetendő összeg.

Természetesen van lehetőség arra, hogy a környékben megtalálható, úgynevezett fapados parkolókat vegye igénybe, melyek ugyan szintén tartalmaznak repülőtéri transzfert az induláskor és az érkezéskor is, de a kiemelt ügyfélközpontú szemlélet már nem biztos, hogy maximálisan érvényesül. Utazása előtt tehát érdemes a Budapest Airport elérhetőségein tájékozódnia arról, hogy a reptér kínálta szolgáltatásokon belül milyen lehetőségei vannak az árak függvényében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!