Vasalja

2015.05.14. 08:26

A Tündérkertért megmozdult egész Vasalja

Vasalja - Őshonos gyümölcsfákkal beültetett Tündérkertet hoztak létre a vasaljai templomkert szomszédságában, a volt óvodakert területén. A falu apraja-nagyja részt vett a hétvégi munkában, a néhány éves gyermektől a hetvenévesig. A legalább ötven-hatvan ember tevékenységét Gombás Alajos polgármester és Gombás György, az önkéntes tűzoltó egylet elnöke irányították.

Merklin Tímea

A Tündérkertben családok ültettek őshonos gyümölcsfákat és ezeket tovább gondozzák gyermekeikkel, unokáikkal és a család utódaival. A 14 év alatti gyerekek és a helyi civil szervezetek is kaptak egy-egy gyümölcsfát, néhányat a vasaljai születésű papok emlékére ültettek. Minden fa előtt külön kis tábla jelzi, hogy az éppen kihez tartozik. A családok annak a fának a gyümölcsét szedhetik majd le, amelyet kitüntettek figyelmükkel, törődésükkel.

 

A vasaljai Tündérkert pályázati támogatással valósult meg, amelyet a helyi tűzoltó egylet a község önkormányzatának közreműködésével nyert. A program részeként alma-, körte-, szilva-, cseresznyefákat és 1200 fagyalt ültettek, valamint tereprendezési munkákat végeztek. A falu közös akciója jó hangulatban telt, zárásként finom gulyáslevest főzött a közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!