Vasalja

2017.03.23. 15:35

Tűz nélkül is hasznosak

Vasalja - A 22 tagú Önkéntes Tűzoltó Egylet beszámolót tartott 2016. évi munkájáról.

Civil Tudósítónktól

2016-ban tűzeset miatt nem kellett vonulniuk, Pinkamindszentre egy balesethez és egy belvízhez riasztották őket. Segédkeztek a vasaljai agrár kft. aratási tűzriadó tervében, valamint egy használaton kívüli felszerelést a Megyei Tűzoltó Múzeumnak adtak.

Pályázati úton különféle felszerelésekkel gazdagodtak. Újraválasztották az ötfős vezetőséget, elmentek a Tűzoltó Szövetség Közgyűlésére és hivatalosak voltak az Őriszentpéteri Mentőcsoport alakuló ülésére. Szombathelyen részt vettek a Tűzoltó Napon.

Gombás György elnök, Szakonyi Gyula tűzoltóparancsnok
Fotó: Gombásné Judt Magdolna

Áprilisban Vasalja másodszor adott otthont a Területi Tűzoltó Versenynek. A szomszéd faluban, Pinkamindszenten részt vettek a Flórián-napi rendezvényen, ahol egy szénaboglya tűzoltását végezték. Két tűzoltótársuk hunyt el egy év alatt, Gombás János és Bodó Imre, akikre egy perces néma felállással emlékeztek.

A 120 éves jubileumi ünnepséget április 29-ére tervezik. A műsor összeállítása, a támogatók megszerzése, a körmendi fúvószenekar biztosítása lesz nagy feladat. Számíthatnak az önkormányzat támogatására, mivel jó kapcsolatot ápolnak.

Gombásné Judt Magdolna




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!