Vásárosmiske

2017.05.30. 17:15

Orbán-napi ünnepség a hegyi kápolnánál

Lassan egy évtizede hagyomány már, hogy Vásárosmiskén, a hegyi kápolnánál Orbán-napi ünnepséget szerveznek. Az idén is nagy sikere volt a rendezvénynek.

Erős Zoltán

Szíjártó László, a Vas Megyei Közgyűlés Területfejlesztési Bizottságának elnöke nyitotta meg a hegyi kápolnánál az Orbán-napi ünnepséget, amelyet ökumenikus istentisztelet követett. Az idén kilencedik alkalommal megrendezett eseményen dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője mondott ünnepi beszédet.

A rendező vásárosmiskei Kápolnáért Egyesület kicsikre és nagyokra is gondolt a programok összeállításánál. Volt tűzoltóautó-bemutató és lovaglási lehetőség is.

Nagy sikert arattak a Káldi Napraforgók Egyesület néptáncosai és a szombathelyi Capito Gitárklub műsora is.

V. Németh Zsolt hirdette ki a borverseny eredményét. A nyertes nedű készítője vehette át a szaktárca különdíját is
Fotó: Tóth Mónika

Nem maradt el az eszem-iszom sem: összesen húsz bográcsban készültek az ínycsiklandó ételek. Ehhez a szervezők csapatonként három kiló húst biztosítottak. A Kápolnáért Egyesület tagjai két bográcsban egy helyi vállalkozó által felajánlott vadhúsból főztek finomságot. Az elkészült ízletes ételeket mindenki szabadon megkóstolhatta.

A jó hangulathoz hozzájárult az is, hogy borversenyt is meghirdettek. Erre 18 miskei nedűt neveztek. A szakmai zsűri döntése alapján egy helyi gazda, Horváth Csaba bora viselheti majd egy évig a Vásárosmiskei Hegy Bora címet. További egy-egy fehérbor érdemelte még ki az ezüst minősítést, a többiek oklevelet kaptak. A borverseny díjait V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára adta át. A nyertes bor készítője vehette át a szaktárca különdíját is.

Az eseményen megköszönték Kovács Ferenc nyugalmazott konzulnak, a térség korábbi országgyűlési képviselőjének azt a segítséget, amelyet a település, illetve a hegy infrastruktúrájának fejlesztéséhez nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!