Vasi bulvár

2016.02.08. 20:05

Bennfentes: Báloztunk, vér is folyt...

A Concordia Barátság Énekegyesület a Jurisics-vár lovagtermében, a Vas Megyei Műszaki Bál pedig a városközponti hotelben zajlott Kőszegen a múlt hétvégén.

Pajor András

A vasi megyeszékhelyen az Állatvédők Vasi Egyesülete is mulatott, Sárváron pedig katolikus bál volt. A vasi önkormányzat böllérversenyén is jártunk: Szarvaskenden a disznóvágás hagyományát elevenítették fel.

Húsok versenyén

Családi hagyomány volt egykor, most közösségi élménnyé tették a disznóvágást a szervezők a szarvaskendi gasztronómiai fesztiválon és böllérversenyen. A szervezés viszontagságos hetei után a Vas megyei önkormányzat alelnöke és a rendezvény főszervezője, Marton Ferenc (balra) és az elnök Majthényi László (jobbra) is átadta magát a remek hangulatnak. Hende Csaba országgyűlési képviselő Szombathely csapatát erősítette: a megnyitón elmesélte, hogy a verseny izgalmasan indult, a disznó ugyanis elmenekült előlük. Aztán persze megoldották a helyzetet.

Mindig szívesen jön Kőszegre

"Eszem ágában sincs most szakmáról beszélgetni, dolgozni" – ezt mondta az Ybl Miklós-díjas építész, Bálint Imre, a Budapesti Építészkamara elnöke a kőszegi műszaki bálon. Hozzátette, hogy immár 43 éves barátság fűzi a vasi építészkamara elnökéhez, ez is garancia arra, hogy jól érezze magát a rendezvényen. Elmondta, hogy bár többször jött el feleségével, most ő nem ért rá, emiatt érkezett egyedül. Kedveli a várost és a vasi kollégákat is. A csokornyakkendője lenyűgözött bennünket.

Aprócska vendég

A másfél éves Hanna volt a legfiatalabb vendég a műszaki bálon Kőszegen – itt éppen egy rokonnal, Csonka Gáborral ropja a csupa kacaj pici lány, aki nagyon szeret táncolni.

Egy problémamentes este

Az ÁVE legtöbb tagját már jól ismeri dr. Szilágyi Máté klinikus szakállatorvos, ezért is bulizott velük együtt a jótékonysági bálon. Az állatokért él a két szép hölgy is: Molnár Virginia sajtószóvivő és Dienes Szandra, az Állatvédők Vasi Egyesületének gazdasági alelnöke. Mindhárman annak örültek legjobban, hogy végre nem csak a mindennapok kínzó problémái közepette találkoztak.

Dalolni is szeretnek

Nem csak  táncoltak a Concordia bálon, hanem énekeltek is: Szilágyi Imre elnöknek és feleségének, Gyöngyinek is kiváló hangja van – mindketten tagjai az énekegyesületnek. Mint kiderült, nem elsősorban a munkáról szólt számukra ez az este: a fellépés után a táncparkett felé vették az irányt. Szilágyi Imre egyébként elárulta nekünk, hogy elbűvölte őt felesége nagyestélyi ruhája, nagyon csinosnak látta párját a „város bálján".

Egyedi ruhában

A férfias, divatos öltözködési stílusát a barátnőjének köszönheti – árulta el Nagy Jonathán bűvész, akit a műszaki bálon kaptunk lencsevégre. Detti egyedi báját ez a ruha is kiemelte: modern, divatos, és illik hozzá.

Nemcsak a munka fűzi őket össze

A sárvári keresztény jótékonysági bál pont a házasság hetének nyitányán zajlott. Okkal koccinthatott erre Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója és kedvese, Reichardt Gabriella. Bennfenntes információk szerint a két történész már nemcsak a múlttal foglalkozik közösen, hanem együtt tervezik a jövőt is: úgy hírlik, hogy ezen a nyáron még szorosabbra fűzik a kapcsolatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!