Vasi bulvár

2015.04.27. 16:39

Bennfentes Extra

További pillanatképek a Herényi virágútról és a Lammermoori Lucia előadásról.

Kovács Ágnes

Sikerült elkapni Bakonyi Marcell operaénekes tekintetét a délelőtti próbán. A Lammermoori Lucia káplánjának szerepében csendesen figyelte a kollégáit, de egy pillanatra kizökkentettük őt. A próba is fantasztikus volt, de az előadás minden várakozást felülmúlt. A közönség meghatódott a szerencsétlen szerelmesek történetétől.  Fotók: Cseh Gábor

Kajzinger Ildikó, aki maga is énekel, és tanít azt mondta a szünetben: Kolonits Klára tehetsége és virtuozitása könnyekig meghatotta.

A fergeteges koncertet követően sokan kértek autogramot Marót Viki énekesnőtől és Novai Gábor zenész-dalszerzőtől, akik óriási népszerűségnek örvendenek. Viki szerint az a legjobb a rock n‹ rollban, hogy generációkat köt össze, és soha nem megy ki a divatból. A népszerű zenészekkel készült interjúnkat nemsokára olvashatják.

A próbaképeken még civilben láthatják az énekeseket. Mindnyájan a partitúra fölé hajolva készültek az előadásra. A hősszerelmes figuráját öltötte magára Balczó Péter, középen, Enrico szerepében Bátki Fazekas Zoltán. Egészen messziről látszik csak Bakonyi Marcell, aki meg a szigorú káplánt keltette életre. A Donizetti-előadás szereplői mindnyájan lelkesen dolgoztak azon, minél izgalmasabb legyen a bemutató. Mányik Albert, rendező sok ötlettel instruálta őket.

Őriné Kamarási Henrietta, magánénektanár csak felsőfokon tudott beszélni az előadás szereplőiről. Barátnőjével, Gergáczné Gabival azt mesélték: mindig ünnep számukra, ha zenés színházi bemutató van Szombathelyen. Az embernek kevés ideje jut egy opera kedvéért a fővárosba utazni. Egy ilyen este azonban valódi ünnep.

Ki gondolná, hogy a képen látható fiatalember egy tizenkilencedik századi történet őrségparancsnoka. Se sisak, se talpig vért, helyette van viszont pisztoly és vakító fényű elemlámpa. Egy menő kommandós így jár manapság, néha a füléhez kap, hogy miféle aktuális hírrel szolgálnak neki az utasítón keresztül. Titkos küldetés az éjszaka közepén. A Lammermoori Lucia aktualizált jelenete nagy derültséget váltott ki a nézőtéren. Normanno parancsnok szerepében Kóbor Tamás.

A Herényi Virágút igazi családi program volt. A vásárlók nem hagyhatták otthon a házi kedvenceket sem. Világos, hogy Byron is elkísérte gazdáját Soós Andreát, aki lányával, Fenyvesi Felíciával sétált a hőségben. A kis csivava hihetetlenül mozgékony, szeretetéhes és élénk, el is várható ez a jószágtól, hiszen egy nagy romantikus költőről kapta a nevét.

A ragacsos vattacukor, és a a forró kürtőskalács felidézte mindnyájunkban a gyerekkori emlékeket. Erről beszélgettünk Körmendiné Farkas Melindával. A Herényi Virágút kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozás volt. Képünkön Körmendi Dóra, kezében az elmaradhatatlan finomsággal.

Címkék#Bennfentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!