Vasi bulvár

2016.05.17. 13:35

Bennfentes - Kinn a vízből, benn a vízben

Esővel jött a május (jó, jó: aranyat ér), bár a sárvári éjszakai fürdőzők direkt arra játszottak, hogy jól benne legyenek a vízben.

Ölbei Lívia

Voltunk tárlatnyitón (Szent Márton jegyében, még szép), Uniformis Kupán (egyenruhásokkal), Koltai Róbert-napokon (színházzal, filmmel, sírással, nevetéssel), plusz nyitott pincéknél, jobbnál jobb borokkal. Szóval nemcsak aranyat érő esőben ázhattunk, hanem egészen másképpen is - ha arra szottyant kedvünk.

Dorkát is ünnepelték


BABAKÖSZÖNTŐ Baranyai-Vajda Zsuzsa és csodálatos kislánya, Dorka is elfogadta a meghívást a celldömölki születés ünnepére, ahol tulipánfát is ültettek a 2015-ben született celli babák tiszteletére. Dorka egyéves múlt, Zsuzsa pedig élvezi az anyaságot

Színészek egymás közt

TALÁLKOZÁS Szalai Szabolcs, a celli Soltis Lajos Színház társulatának tagja - különben szentgotthárdi - üdvözli Koltai Róbert színművész-rendezőt a Koltai-napok mozis programja előtt. Koltai művész úrnak sokat mond a Soltis név: Veszprémben dolgozott együtt Lajossal.

Nagy utazók a moziban


KULTUSZ A szentgotthárdi Koltai-napokon levetítették a 20 éves Szamba-filmet. Kezdés előtt a rendező-főszereplő, Koltai Róbert a zeneszerző, Dés László társaságában a Koltai-tárlatot böngészi a Csákányi filmszínház előterében. Koltai Róbert azt mondja, nincs még egy hely, ahol ennyi megbecsülést kapna. Ez már-már „személyi kultusz”, zavarba is jön tőle. De persze boldog!

Minden pincérnél megálltak

BORKÓSTOLÓ Az országos nyitott pincék rendezvényhez csatlakozva pünkösdvasárnap a Pogány-hegyi pincék is nyitott kapukkal várták a borok szerelmeseit. A pincejárás során sokféle helyi bort kóstolhattak a vendégek. A bortúrát Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Huber László, Kőszeg polgármestere és Virág János, Lukácsháza polgármestere is végigjárta. Az állomásokon koccintottak a jó egészségre, és a jó borokra is.

Külön is gratulált az igazgató

BÜSZKESÉG Megható és csodaszép alkotásokat láttunk a Szent Márton Emlékév alkalmából meghirdetett nemzetközi képző- és iparművészeti kiállítás és díjátadón a Váci Mihály Általános Iskolában. Legény Áron Ugodról érkezett, a német nemzetiségi általános iskolából. Németh Gábor iskolaigazgató személyesen is gratulált neki a munkájához, amelyet kreativitása, és a belőle áradó erő tesz kiemelkedővé. A fiatalember végig szerényen viselkedett.

Barátságos mosolyt!


KÖZVETLENSÉG Sokan akartak szelfizni Rubint Rékával, de az érzés kölcsönös volt: olyan jól érezte magát a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon a szépséges edző, hogy ő is lőtt párat a rajongóival. A közönség kedvencévé vált, amikor lement közéjük a színpadról.

A mindennapos összhang


MEGMÉRETTETÉS A II. Uniformis Kupát az egyenruhás szervezetek vezetői is megtisztelték jelenlétükkel. Éppen abbahagyta a vidám reggeli kávézást Hollósi Gábor, rendőr ezredes, a BM Rendészeti Szakközépiskola Körmend igazgatója, dr. Tiborcz János, rendőr dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Varsányi Péter, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatója, és Tóth Tamás Tibor, bv. dandártábornok, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. Utóbbiak vihették haza a vándorkupát, de mint kiderült, erre azért számított is a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!