Vasi bulvár

2016.02.04. 15:05

Elkezdődött az egyetemi félév, újra buliktól hangos éjjel a város – keresd meg magad képeinken!

Szombathely - Szerdáról csütörtökre újra beindult az éjszakai élet Szombathelyen: két bulival is köszönthették a többnyire egyetemista fiatalok a második félév indulását. Jóval éjfél után lépett fel az Irigy Hónaljmirigy a Romkertben, valamint Jolly és Suzy az egyetemi klubban.

Rákos Bianka

Az utcalámpák mellett a diszkók neonfényei világították meg az éjszakát. Tizen-huszonéves fiatalokat látni, amint a megszokott éjjeli bulihelyek köré gyűlnek. Szerda hajnalban elstartolt ugyanis a megyeszékhelyi „nightlife": az éjszakai buli igazán csak este éjféltájban indul be, annak ellenére, hogy már kilenc órától várják a partizni vágyókat.

Egy órakor már meglehetősen nagy volt a tömeg az egyetemi klubban: becslésünk szerint több mint kétszáz fiatal mulatott ott. Jolly és Suzy lépett fel, óriási hangulatot csináltak.

Szabó Kornél pultos-felszolgáló segítségével betekintést nyerhettünk a kulisszák mögé is őt még korábban, egy csendesebb napon kérdeztük.

- Általában este kilenctől kezdődik nálunk egy buli, ami a személyzet részéről viszont több órányi előkészületet igényel. Vannak a csapatnak állandó és beugró tagjai is, akik csak estére jönnek besegíteni. A parti úgy tizenegy-tizenkettő körül ér a tetőpontra, és hajnali kettő, fél három tájban kezd fogyatkozni a tömeg - mondta.

Ahogy csak szétnéztünk a klubban, szinte mindenki kezében láthattunk valamilyen italt, legyen az alkoholos, vagy csak egy szimpla üdítő. Kornél elárulta nekünk, melyek a legnépszerűbbek ezek közül.

- Vannak koktélok, long drinkek, de még mindig az örök klasszikus, a csapolt sör vezeti a listát. A fiataloknál népszerű még a vodkanarancs, a whiskey-kóla. Az egyetemisták körében viszont leginkább az úgy nevezett „shot"-ok - például a kamikaze, vagy a B52 - hódítanak. Ezek több kiszerelésesek, vagyis egyszerre csak többet adunk ki belőlük.

- Szeretjük, ha a bulik változatosak, és jó, ha fellépő van, bár ez a vendég személyétől is függ. - mondta el a véleményét három fiatal bulizó lány, Szabó Petra, Somogyi Boglárka és Kalamár Dóra. - Ha például mulatós zene szól, akkor sokkal könnyebben el tudjuk engedni magunkat, és az este is jobban alakulhat.

A pultos, Kornél szintén osztja ezt a véleményt. Elmondása szerint a vendégek száma megduplázódik, de néha az is előfordul, hogy háromszor annyi az érdeklődő, főleg ha népszerű sztárt hívnak az esti bulira. A tömeg nagysága rendkívül ingadozó.

- Ha hosszú hétvége van vagy ünnep közeleg, többen fordulnak meg itt, mint egy átlagos szeptemberi szombaton. Ez nagyjából pár száz embert jelent, ebből a legtöbben fiúk, férfiak. Vannak, akik csak betévednek, isznak egy ingyenitalt, ha akció van, utána elmennek. Az igazán jó vendégek viszont azok, akik bejönnek este kilenckor és záráskor távoznak. Szerencsére ilyen is akad bőven - mesélte nevetve.

Ekkora tömeg mellett vajon mekkora terhet jelent ez a dolgozóknak? Az biztos, hogy nem egyszerű feladat több száz embert. Kornél viszont élvezi a munkának ezt a részét is.

- A szerdákat és a szombatok a leghúzósabbak egy egyetemi klub életében. Ilyenkor nagyon keményen kell dolgozni, gyorsan és sokat. Erre az éjszakázásra rá kell állni, heti három buli van, ami azért fárasztó tud lenni, de mi ennek ellenére szeretjük ezt csinálni - zárta mondandóját a pultos.

Hatalmas volt a hangulat, igaz szerényebb létszám mellett a másik nagy városi diszkóban is, ahol az Irigy Hónaljmirigy négy tagja lépett fel szintén éjfél után. A bulin jó néhányan jelmezben jelentek meg, hiszen így kedvezményeket kaphattak. A hangulat és a partik júniusig maradnak a szombathelyi éjszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!