Vasi bulvár

2015.05.25. 14:37

Bennfentes - Jöttek, akár a násznép

A mai Bennfentes megmutatja, kik jöttek el a Makrancos Kata bemutatójára. Már a kezdés előtti fél óra is valódi ünneplés volt.

Kovács Ágnes

Az aulában megdicsértük Keresztes Ildikó új frizuráját. A tömegben alig ismertük meg! Ez a szőke, rövidre vágott fazon igazán jól áll neki. Azt mondta, eljött Szombathelyre, hogy fogadott testvérét, Bányai Kelemen Barnát láthassa Petruchio szerepében.

Nem járt a házban

VENDÉG Radnóti Sándor, esztéta a premier előtt gyorsan bejárta a földszinti teret, mert még soha nem járt a Weöres Sándor Színházban. Az előadás nagyon érdekelte, szívesen tett eleget a meghívásnak.

A kollégák szorítanak


BOLDOGSÁG A Shakespeare-bemutatón kaptuk lencsevégre a szép szerelmespárt. Jókedvűen érkezett a hűvös estén Fekete Linda, színésznő párjával, a táncos Móri Csabával, akit baráti körben Kecsának szólítanak. Mindketten nagyon várták már a premiert. Ilyenkor ők is izgatottak, akár a színpadra lépő kollégáik.

Szöveg leszállítva, mosom kezeimet

ÉRTELMEZÉS Nádasdy Ádám, a Shakespeare-szöveg fordítója szerint meg kell őrizni a darab régies voltát. Talán egyfajta kulisszát érdemes húzni ilyenkor magunk elé, mintha egy modern épület homlokzatát barokk jellegűre alakítanánk. Amikor megkérdeztem, miről szól szerinte ez a darab, nevetve válaszolta, hogy nem tudja, de fontos kérdés, vajon egy kapcsolatban milyen mértékben mondunk le a szabadságunkról. A szöveget „leszállította” innentől a rendezői akarat érvényesül.

A premier igazi ünnep

TÁRSULAT Egy színházi premier eseményszámba megy minden városban. Így van ez Szombathelyen is. Aki ilyen bérletet vált, számíthat rá, hogy előadás előtt nemcsak a fellépő művészek rokonságával, baráti körével találkozhat, de szót válthat a társulat művészeivel is. Nagy Cili és Bálint Éva a lépcsőfeljáró előtt várakozott, ezen az estén a nézőtérről figyelték kollégáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!