Vasi foci

2009.10.06. 15:03

Spari: borult a papírforma Lukácsházán

Szombathely, Lukácsháza - A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjának hétvégi, 8. fordulójában az élmezőnybe tartozó Lukácsháza a kiesés ellen küzdő Sparit fogadta. A közvélemény sima hazai győzelemre számított, ám a Spari felborította a papírformát, egy pontot elhozott Lukácsházáról (1:1).

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Spari lukácsházi döntetlenje azért is meglepő, mert a szombathelyi csapat csupán második pontját gyűjtötte be az ősszel - korábban hat vereséget számlált  gárda, illetve Pornóapáti vendégeként (1:1) ugyancsak összejött egy iksz. Továbbá a Lukácsháza a csoport egyik élcsapata, jelenleg harmadik a tabellán.

- Sajnos különböző okokból rendre több kulcsjátékosunk hiányzik a mérkőzésekről - árulta el Vertetics Sándor, az Elektromol-Spari FC elnöke. - Ha teljes csapattal tudunk kiállni, akkor azért képesek vagyunk jó teljesítményre. Lukácsházán ez történt: végre komplett csapattal vehettük fel a harcot. Jól ment a játék, nem követtük el a szokásos egyéni hibáinkat védekezésben, szervezetten futballoztuznk, alaposan megleptük a hazaiakat - akik talán egy kicsit alá is becsültek minket. Hozzáteszem, a meccs hajrájában a játékvezető egy jogos büntetőtől fosztott meg minket, tehát akár a három pontot is elhozhattuk volna Lukácsházáról.

- A lukácsházi teljesítményre lehet építeni a jövőben is - folytatta Vertetics Sándor. - Szeretnénk megőrizni megyei II-es tagságunkat. Hogy ne szakadjunk le nagyon az előttünk állóktól, jó lenne legalább két-három győzelmet összeszedni valahogyan az ősszel. Szerencsére a szponzorunk is türelmes, megérti a problémáinkat. Ha a hátralévő meccsek zömén komplett csapattal léphetünk pályára, akkor van remény a számunkra. Játszunk még a közvetlen riválisaink közül néhánnyal, azokon a mérkőzéseken eldőlhet a sorsunk. Én mindenesetre bizakodva várom a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!