Vasi foci

2010.04.14. 10:34

Gőzerővel menekül a Spari (megyei II., Szombathely)

Remek sorozatot tudhat maga mögött a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathely-csoportjában szereplő Elektromol Spari FC. Az őszi idény után még biztos kiesőnek elkönyvelt szombathelyi csapat szárnyal mostanság, legutóbbi három meccsét megnyerte.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az őssszel 15 mérkőzésen mindössze 8 pontra (2 győzelem, két döntetlen, 11 vereség) futotta a Sparinak. A tavasszal viszont 9 ponthoz elegendő volt 5 csupán mérkőzés (3 győzelem, 2 vereség). A legutóbbi három meccs zárult Spari-sikerrel: a Pornóapáti (2:0), a Ják (1:2) és az egykor szebb napokat látott Gyöngyöshermán (1:0) is fejet hajtott. A Spari tehát gőzerővel menekül a kiesés elől, már a 14. a tabellán - 15. a Sé (13 pont), 16. a Nárai (1 pont).

- Én az őszi idény után is hittem benne, hogy 8 pontnál azért több van a csapatban - fogalmazott Vertetics Sándor, az Elektromol Spari FC trénere. - Szerencsére a nézeteimet a játékosaim is osztották, így nem volt nehéz feltüzelni őket az őszi idényre, a kiesés elleni harcra. A télen ráadásul Szabó Balázs és Milkovics Tamás személyében erősödött is a keretünk. Az ősszel az volt az igaz problémám, hogy a hat-hét kulcsemberem közül többen rendre hiányoztak munkahelyi gondok, sérülések, elitiltások miatt. Mostanában ilyen gondom nincs, általában teljes kerettel, a legerősebb sorral vehetjük fel a harcot. Nincs gond az edzéslátogatottsággal sem, dolgozunk, egy emberként küzdünk azért, hogy jövőre is a megyei II. osztályban futballozhassunk.

- Persze azért nem álmodozunk, pontosan tudjuk, hogy hol a helyünk - folytatta Vertetics Sándor. - Csapatként tényleg jók vagyunk, de annyira azért nem, hogy "elkezdjük szervezni a tavaszi hadjáratot". Egytelen célunk a bentmaradás. Vasárnap például az egyik közvetlen riválisunkhoz, a Séhez látogatunk. A meccs után bizonyára tisztábban látjuk majd az erőviszonyokat az alsóházban.

A Sé-Honvéd az első tavaszi fordulóban megverte a Gyöngyöshermánt (2:4), majd a következő négy mérkőzését (Lukácsháza 0:3, Újperint 1:0, Balogunyom 0:2, Csepreg 3:1) elveszítette. Ám ez a gyenge mérleg meglehetősen csalóka, hiszen a Lukácsháza, az Újperint és a Balogunyom a közvetlen élmezőny tagja - nem biztos, hogy a Sének az élcsapatok ellen kell remekelnie. Vélhetően tehát parázs, igazi alsóházi rangadót láthatnak majd azok a drukkerek, akik kilátogatnak a Sé-Spari mérkőzésre (vasárnap, 17.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!