Vasi foci

2014.06.05. 16:10

A zárókör dönt a bajnoki címről mindhárom megyei II-es csoportban

A hétvégén nemcsak a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Kerkai Attila

Megyei I.

 

Az érmek sorsa már múlt héten eldőlt, így a hátsó régiók számára érdekes az utolsó forduló. A folytatásról (feljutás illetve kiesés) egyelőre nincsenek pontos információk. A bajnok Sárvár sem ismeri, hogy kivel játszik osztályzót az NB III-ért. Ha az aranyérmes csapat nyer a Királynál, akkor országos összevetésben a legjobb megyei klub lesz.

Szerdán lejátszották a Magyar Kupa megyei döntőjét, illetve a harmadik helyről döntő mérkőzést.

Döntő: Sárvár -Celldömölk 2-1 (2-1). Gól: Enyingi Márk öngól, Csernák illetve Györkös.

3-4. helyért: Uraiújfalu Répcelak 2-5 (1-3). Gól: Varga G., Kiss illetve Pungor N., Devecsery, Tamási, Dulicz, Dombi.

A Magyar Kupa országos főtáblájára a Sárvár, a Celldömölk és a Répcelak jutott fel.

30. forduló, szombat, 17:00: Király -Sárvár, Celldömölk- Kemenesalja, Jánosháza -Haladás, Uraiújfalu -Tabak1- SZentgotthárd, Kemenesmagasi- Kőszeg, Vasvár- Répcelak, Rábapaty- Bük, Magyarszecsőd-Vép.

Megyei II .

 

A Szombathelyi-csoportban az éllovas Csepreg, és a második Tápláni KSK pályázik a bajnoki címre. Két pont a felek közötti különbség. Érdekesség, hogy a Csepreg az utolsó előtti Felsőcsatár, míg a Táplán a sereghajtó Kőszeg vendégeként zárja a szezont. mind a négy csapatnak kellenek a pontok, mind a két meccsen nagy csata várható.

Szombathelyi-csoport, 30. forduló, vasárnap, 17.00: Lukácsháza -Gyöngyöshermán, Vasszécseny -Elektromol-Spari, Balogunyom- Söpte, Táplánszentkereszti FC -Szentpéterfa, Felsőcsatár -Csepreg, Torony -Ják, Honvéd-Sé -Újperint, Kőszeg -Tápláni KSK.

A Körmendi-csoportban bonyolult a helyzet: még az első Szakonyfalu, a második Téglagyár és a harmadik Rábatótfalu is begyűjtheti az aranyérmet. Ráadásul a Téglagyár a Szakonyfalut fogadja az utolsó játéknapon - mind a két csapat 62 pontot számlál.

Körmendi-csoport, 30 forduló, vasárnap, 17.00: Tuti Textil-Körmend VSE -Szarvaskend, Bajánsenye -Nádasd, Körmendi Téglagyár -Szakonyfalu, Viszák -Egyházasrádóc, Rábahídvég- Őrimagyarósd, Rábatótfalu -Csákánydoroszló, Vasalja -Rábagyarmat, Őriszentpéter -Csörötnek.

A Sárvári-csoportban az utolsó fordulóra maradt a bajnoki cím sorsa. A Gérce és az Ikervár is odahaza játszik. Míg a listavezetőnek egy pont is elég a végső győzelemhez, addig az Ikervár győzelmi kényszerben van. Sőt nekik az is feltétel a bajnoki trófea megszerzéséhez, hogy a riválisuk vereséggel zárja a bajnokságot. (Így pontazonosság alakulna ki, ám a jobb gólkülönbség nekik kedvezne). Miközben a Gérce-Vásárosmiske és az Ikervár ádáz küzdelmet folytat a bajnoki cím megszerzéséért, addig a dobogó harmadik helyéért is nagy a küzdelem: a Kenyeri és a Csénye egyaránt 58 ponttal rendelkezik. Mi több, egymás ellen játszanak a záró fordulóban.

A Kenyeri edzője, Pungor István elmondta, hogy a csapata fel van tüzelve, mindennél jobban szeretnék a bajnoki bronzérmet:

- A hazai pályán egy jó formában lévő Csénye ellen lépünk pályára. Mindent elkövetünk azért, hogy győzelemmel és a bajnoki harmadik hellyel zárjuk a bajnokságot. Hiányzónk, eltiltottunk nincs, így teljes kerettel várjuk a rangadót.

A Csénye trénere, Pankaczi Zoltán tudja, hogy a döntetlen is elég a számukra a jóbb gólkülönbségnek köszönhetően, de ők is győzelemre fognak játszani a szintén teljes keretükkel.

A hétvége menetrendje, vasárnap, 17:00, Szergény-Tanakajd, Kenyeri-Csénye, Sitke-Rum, Jákfa-Simaság, Mersevát-Herény, Ikervár-Ostffyasszonyfa, Gérce-Vsárosmiske-Szeleste-Pósfa, Pecöl-Ölbő.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt (Grafika: Kelemen Attila)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!